Fitt könyvtári éjszaka a könyvtárban

Könyvtári éjszakára hívtuk és vártuk az érdeklődő gyerekeket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében február 14-én pénteken. Az egészséges életmód volt a mottónk, valamint a Fő az egészség éjjel-nappal! jelmondat köré építettük az egész éjszakán át tartó vidám rendezvényünket.

Most is óriási népszerűségnek örvendett az esemény. Megnövelt létszámmal 18 gyermek költözhetett be hozzánk a könyvtárba, hogy részt vegyen az egész éjszakát betöltő vidám programunkon.

A gyerekek és a szülők nagy izgalommal várták a péntek estét. A beköltözés alkalmával bepakoltuk a könyvtári polcok közé a hálózsákokat, matracokat, majd elköszöntünk a szülőktől és megkezdődött a nagy kaland. Ismerkedéssel kezdtünk, ahol különböző vidám játékok segítségével hangolódott egymásra a lelkes kis csapat. Gyümölcs-zöldség activity játékkal alapoztuk meg a vidám hangulatot.
Ismerkedés után Makk Marcit és Marcsit mutattuk be a gyerekeknek. A már lassan feledésbe merülő, az egészséges életmódot népszerűsítő mesefigurák felkeltették a gyermekek érdeklődését. A beszélgetés után diafilmet vetítettünk, amelyben megismerkedhettek a gyerekek a mesefigurák kalandjaival. Majd kézműves foglalkozásra invitáltuk a gyerekeket, ahol filcből el is készítettük Makk Marci és Marcsi figuráját.

Kis pihenő után a főiskola tornatermében mozgásos ügyességi játékokban vettek részt a gyerekek. Gyümölcsvonat és Zöldségszobrászat játék után zenés-táncos flashmob következett önkéntes segítőnk Csenge vezetésével. Szuper hangulat,sok-sok nevetés jellemezte „Fitt-játék” programunkat.

A sok mozgástól megéhezett a csapat és miután visszatértünk a könyvtárba, finom vacsorával várt bennünket Klárika néni. Vidám szendvicsek készültek zöldségekkel dekorálva. Az egészséges és finom falatokat el is fogyasztottuk. Majd vitaminbombát készítettünk gyümölcssaláta formájában. Sokféle változatos gyümölcsből, méz és citromlé ízesítéssel fantasztikusan finom salikészült, amelyet rövid pihentetés után el is fogyasztottunk az utolsó cseppig.

Kis szabadidő után „Zöldségeket beszélünk…” játékos vetélkedőre hívtuk a gyerekeket.
A csapatválasztó játékkal megalakított (Gazdag C-vitamin, Zöld kiwi, Gyümölcsök, Kemény dió) csapatok sok színes, vicces és érdekes feladat által mutathatták meg ügyességüket és gyarapíthatták ismereteiket. Gyümölcskosár, Kóstoló, Fitt-rejtvény, Párosító, EgészségTotó, majd csapatonként akadályverseny következett, melyben Puzzle, Célbagyümi és ’Válogatós válogató’ is szerepelt a feladatok között. Nagyon jó hangulatúra sikeredett a vetélkedő. Az előzőekben megtanult táncos flashmobot is megismételtük a nagy sikerre való tekintettel. Ügyességükért és aktivitásukért emléklappal és apró ajándékokkal jutalmaztuk a gyerekeket.

Kis pihenő következett, amit a gyerekek olvasgatással, beszélgetéssel, szabadprogrammal töltöttek.
Ekkor már későre járt az idő, ezért elindultunk az aktív éjszakai sétánkra. Végigsétáltunk az éjjeli Makovecz téren és hosszú sétát tettünk a város utcáin.
Visszatérve a könyvtárba Esti mese következett a hálózsákok elhelyezése, majd pizsamahúzás után. A mese után, hajnali kettő óra körül álomba szenderült a fitt, ámde akkorra elfáradt gyermekcsapat.
Reggel kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva vártuk a szülőket és térhettek haza a gyerekek.

A szülők és a gyerkőcök visszajelzései alapján mindenki nagyon jól érezte magát, új barátságok születtek, sok ismerettel gazdagodtak. A könyvtár, immáron az új helyszínen pedig a második otthonuk lett az ott töltött kellemes élmények hatására, ahová a jövőben is szívesen visszajárnak!

Köszönjük a az EKE Comenius Kar, valamint a szülők támogatását!
Köszönjük Boros Kinga, Noszály Csenge, Szűcs Vince és Tallárom Balázs ÁVGs, Balogh Panna tor Kerisönkéntes diákok lelkes segítségét a rendezvényünk sikeres lebonyolításában! Októberben újra találkozunk!!

Noszályné Bodnár Ágnes és Trembeczki Lászlóné könyvtárosok beszámolója

Feltöltő

Fel