Rekordszámú látogatót vonzott a Borvidéki Kalandozás februári előadása

Borbély Zsolt Attila okleveles borszakértő volt A Művelődés Háza és Könyvtára ismeretterjesztő sorozatának vendége, aki a Ménesi borvidéket és Balla Géza borait mutatta be a közönségnek.

Előadása sok tekintetben rendhagyó volt, hiszen a nyolc tételből álló bemutatóban fehér és vörös borok egyaránt szerepeltek, előadását pedig számos irodalmi szemelvénnyel fűszerezte. Hamvas Béla gondolatait és Alkonyi László írásait egyaránt segítségül hívta az est folyamán. Balla Géza az Év Bortermelője 2018 cím büszke tulajdonosa, aki külhoni borászként első ízben nyerte el a Magyar Bor Akadémia elismerését. Munkásságáról szívhez szólón mesélt Borbély Zsolt, kiemelte, hogy a borász egyik fontos törekvése, hogy a feledésbe merült fajtákat visszaemelje méltó helyükre, például a kadarkát vagy a feketeleánykát.

Az Arad hegyaljai borkóstolóban királyleányka, furmint, rosé cuvée, kadarka és a Szikla sorozat cabernet franc tétele is szerepeltek. Balla Géza boraira az átlagostól többen voltak kíváncsiak, így a keddi rendezvény résztvevőinek száma elérte a 130 főt.

A sorozat 2020. március 18-án folytatódik.

Csatlósné Komáromi Katalin beszámolója

Feltöltő

Fel