Bátrak Ligája: Sárospatakon is mindenki győzött!

A Honvédelmi Sportszövetség immáron hagyományosnak mondható, rendkívül népszerű sorozata a 2019/2020-as tanévben Siklós, Balassagyarmat és Kecskemét után tíz csapat részvételével Sárospatakon, a Református Gimnázium Wáberer Sportcentrumában folytatódott.

 „Ép testben ép lélek.”

Sárospatakon ennek a mottónak a jegyében tartották meg az országos versenysorozat következő körét, amelyben a nemzeti összetartozás évében ismét részt vettek határon túli csapatok a versenyen. A Bátrak Ligája idei tanévének negyedik állomásán ugyanis erdélyi, felvidéki és kárpátaljai általános iskola is képviseltette magát. Ez a második tanév, hogy a Honvédelmi Sportszövetség a nemzetpolitikai államtitkársággal összefogva valósítja meg a Bátrak Ligája vetélkedősorozatot.

Dr. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke ezúttal is megemlítette a bátorságot, amely akárcsak a próbatételekhez, kihívásokhoz, úgy az élethez is szükséges. Kiemelte, a szövetség határozott célja, hogy olyan képességekkel és kompetenciákkal felvértezni a fiatalokat, amelyekkel minél hatékonyabban úrrá tudnak lenni a mai, globalizált világ különféle nehézségein. Fontos, hogy az összefogást, illetve nemzeti összetartozást, amit az elmúlt években sikerült megteremteni – akár a Bátrak Ligája sport- és ügyességi versenysorozat keretében is – lehetőség lesz tovább erősíteni a fiatalok körében.

A Bátrak Ligája versenysorozatnak katonai jellege is van, hiszen a sebesült társak hordásától kezdve a lézeres céllövészeten keresztül kadétek is segítik a fiatalok felkészülését. Ezeket a versenyszámokat úgy állították össze, hogy azonnali sikerélményhez juttassák a fiatalokat, és a vetélkedés mellett a közösségépítés is fontos szempontja a szervezőknek.

Simicskó István elmondta, hogy az országos hálózatot képező Honvédelmi Sportközpontok egyike a tervek szerint Sárospatakon épül majd meg. „A közösségi élmények, a sportolás és honvédelmi ismeretek elsajátításának legfőbb helyszínein a sportlövészet, a küzdősportok és a technikai sportok lehetőségét is megteremtik” – említette.

Bátrak Ligája negyedik, sárospataki állomásán a három helyi csapat mellett nyíregyházi, abaújszántói, sátoraljaújhelyi, gönci, és egy-egy erdélyi, kárpátaljai és felvidéki általános iskola nyolcfős együttesei küzdöttek egymással. A vetélkedőn fordulónként az első három csapat érem-, kupa- és értékes sportszerutalvány díjazásban részesült. A fordulót a Sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola csapata nyerte, megelőzve a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolát és a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona csapatát. De a szlogen joggal ugyanaz: „Ezen a napon minden résztvevő győztes volt!”

Cikk forrása: honvedelmisport.hu

Feltöltő

Fel