A bodroghalászi temető mentén bővült a közvilágítás

Egyszerre több problémát is sikerült megoldania Sárospatak Bodroghalász városrész önkormányzati képviselőjének.

Még szeptemberben jelezte a Református Temető gondnoka az összetett gondot Krai Csabának, miszerint a város határában hiányzik a közvilágítás. Ez egyrészt a közlekedés biztonsági miatt másrészt az illegális szemetelés miatt megoldandó feladatként jelentkezett.

Krai Csaba lapunknak azt mondta, miután korábban nem volt közvilágítás a szakaszon, egyes emberek meglepő és felháborító módon az éjszakai sötétben egyszerűen megálltak a temető mellett és a kerítésen átdobták a szemetet. Háztartásai szemét, de más tárgyak is kerültek a temető szélére, néha jobb esetben az ottani kültéri kukákba. A helyzet viszont már tarthatatlan volt. A lakosok és a temető gondnoka is a közbenjárását kérte. Aros János támogatta a lakosok és a képviselő kérését, így közös egyeztetést kezdeményeztek a közvilágítás szolgáltatójával és így rövid időn belül sikerült a világítótestek felszerelése, beüzemelése.

Egyelőre négy darab villanyoszlopra helyeztek ki új energiatakarékos világítást, amely az egész utat jól megvilágítja, ráadásul a temető út mentén található részén is jó látási viszonyok lettek. Így már a fényárban senki nem ott szemetet kihelyezni – hangsúlyozta Krai Csaba.

Az önkormányzati képviselő azt is közölte, számos lakossági egyeztetést tartott az elmúlt hetekben, így 2020-ra is lesz bőven tennivalója. Többek között a városrészt útjainak és járdáinak felújítás valamint a közösségi terek és az elöregedett fák kérdése ügyében keresték meg Krai Csabát a lakosok. A képviselő azt közölte, minden megkeresésre érdemben reagál és várja a lakosok észrevételeit.

Feltöltő

Fel