Széchényi-emlékérem elismerést kapott dr. Tamás Edit

Átadták a Magyar Nemzeti Múzeum által alapított Széchényi Ferenc emlékérmet.

Széchényi Ferenc 1802. november 25-én ajánlotta fel a magyar nemzet számára gyűjteményét, ezzel megalapítva a Nemzeti Múzeumot. Az évforduló alkalmával minden évben átadják a Magyar Nemzeti Múzeum alapítójáról elnevezett emlékérmet, amely a múzeumban dolgozók több évtizedes magas színvonalú munkásságát, illetve a múzeumon kívüli személyek és intézmények a múzeum alaptevékenységének ellátásában nyújtott kiemelkedő segítését ismeri el.
Idén ketten – Tamás Edit és T. Biró Katalin – kaptak Széchényi-emlékérmet.

Dr. Tamás Edit 1968-ban született Sárospatakon. Középiskolai tanulmányait szülővárosában, a Rákóczi Gimnáziumban végezte, majd Debrecenben a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem-földrajz szakos középiskolai tanári diplomát szerzett. Diplomamunkáját Komlóskáról, egy ruszin településről írta.
Az egyetem elvégzése után 1992 augusztusában kezdett dolgozni Sárospatakon az MNM Rákóczi Múzeumában történész-muzeológusként, párhuzamosan a Tudományos Minősítő Bizottság ösztöndíjasaként kutatta a nemzetiségek együttélését Észak-kelet Magyarországon.

Feltöltő

Fel