Állatvédelmi elismerést kapott Aros János

2019-ben már hatodik alkalommal adta át a kápolnai székhelyű Macskaárvaház Alapítvány a Szent Gertrúd díjat. Idén is Kiss Norbi, kamionversenyző Európa és Világbajnok, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja adta át az állatvédelmi elismerését, a Szent Gertrúd Díjat, melyet a macskák védőszentjéről neveztek el.

A díjátadó helyszíne ezúttal a China Mart Budapest volt, ahol a Felis Hungarica macskatenyésztő szervezet nagy presztízsű nemzetközi macskakiállítása volt, ahol Kiss Norbi mellett számos – négylábú – világ és Európa bajnok macska is részt vett.
Díjat vehetett át Bimbó Pál üzletember, Szakácsi Andrea tanárnő, Farkas Pál agrármérnök, Blahó László polgárőr-parancsnok, Képe Tibor a Hyundai Hatvan tulajdonosa, Kovács Péter a Pappas Auto, Mercédesz tehergépjármű üzletág vezetője valamint Korpádi Péter vegán aktivista.

Politikusok közül elsőként – még hat évvel ezelőtt –  Dr. Kiss László, korábbi országgyűlési képviselő, jelenleg Óbuda polgármestere kapott állatvédelmi elkötelezettsége miatt Szent Gertrúd Díjat. Idén is van politikus a díjazottak között: Aros János, Sárospatak polgármestere a helyi állatvédők elkötelezett támogatásáért, és a város állatvédő szervezete melletti karakteres kiállásáért kapta meg a rangos elismerést.  

A Macskaárvaház Alapítvány célja egy európai mércével mérve is professzionálisan és szakszerűen működő, önkéntes munkára alapuló macskaárvaház működtetése, amely nem menhely.

Szent Gertrúdról: A macskák védőszentje a VII. században, a jelenlegi Belgium területén élt szerzetesnő, Nivelles-i Szent Gertrúd. Nevéhez fűződik az első középkori macskamenhely létrehozása, amely az általa, és édesanyja által alapított kolostor falakkal védett kertjében kapott helyet.

Feltöltő

Fel