Éjjeli libabulival ünnepeltük a Márton napot a Könyvtári éjszakán

A Márton napi hagyományokat felelevenítve november 15-én pénteken Márton napi libabuliba hívtuk a gyermekeket Könyvtári éjszaka keretében.
Most is nagyon népszerű volt a rendezvény. 15 gyermek költözhetett be hozzánk a könyvtárba, hogy részt vegyen az egész éjszakát betöltő vidám programunkon.

A gyerekek és a szülők nagy izgalommal várták a péntek estét. Este hat órakor „Liba-alom nyitás” –sal vártuk a kis libákat, gúnárokat. A beköltözés alkalmával bepakoltuk a könyvtári polcok közé a hálózsákokat, matracokat, majd elköszöntünk a szülőktől és megkezdődött a nagy kaland. Ismerkedéssel kezdtünk, ahol különböző vidám játékok segítségével hangolódott egymásra a csapat. Jobbra mellém várom…és Névsorrendbe rendező játékkal alapoztuk meg a vidám hangulatot.

Ismerkedés után kézműves foglalkozásra invitáltuk a gyerekeket, ahol libás lámpásokat készítettünk.

Kis pihenő után a főiskola tornatermében mozgásos ügyességi feladatokban vettek részt a gyerekek. Ludas játékot, Csomag érkezett! Kacs-liba fogót, majd Gyertek haza ludaim! játékot játszottunk. Jó hangulat, vidám versengés, sok-sok nevetés jellemezte „Vidám libafitness” programunkat.

A sok mozgástól megéhezett a csapat és miután visszatértünk a könyvtárba, „Libavacsorával” várt bennünket Klárika néni. Vidám szendvicsek készültek zöldségekkel dekorálva. Mindenki saját ízlése szerint készítette el a vacsoráját. Az egészséges és finom falatokat el is fogyasztottuk. Majd libuskákat formáztunk túrógolyókból. Rétessel és pogival is megkínáltuk a gyerekeket, amely nagyon ízlett kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kis szabadidő után „Buta?? Liba-kvíz” játékos vetélkedőre hívtuk a gyerekeket. A csillagjátékkal megalakított három csapatban, sok színes, vicces és érdekes feladat által mutathatták meg ügyességüket és gyarapíthatták ismereteiket. Szógyűjtögető, Mesefelismerő, Libanyak-tészta fűzés, Márton napi totó, majd csapatonként akadályverseny következett, melyben Puzzle, Liba-teke és Memóriajáték is szerepelt a feladatok között. Nagyon jó hangulatúra sikeredett a vetélkedő. Ügyességükért és aktivitásukért emléklappal és apró ajándékokkal jutalmaztuk a csapatokat.

Kis pihenő következett, amit a gyerekek olvasgatással, beszélgetéssel, szabadprogrammal töltöttek.
Ekkor már későre járt az idő, ezért elindultunk az Éjjeli lámpás felvonulásra. A kézműves foglalkozás keretében készített lámpásokba ledes mécseseket tettünk. Gyönyörűen világítottak az éjjeli fényben. Végigsétáltunk az éjjeli Makovecz téren és rövid sétát tettünk a város utcáin.

Visszatérve a könyvtárba Esti mese következett a hálózsákok elhelyezése, majd pizsamahúzás után. A mese után nagy nehezen, de hajnali egy körül álomba szenderült a vidám libacsapat.

Reggel kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva vártuk a szülőket és térhettek haza a gyerekek.

A szülők és a gyerkőcök visszajelzései alapján mindenki nagyon jól érezte magát, új barátságok születtek, sok ismerettel gazdagodtak. A könyvtár, immáron az új helyszínen pedig a második otthonuk lett az ott töltött kellemes élmények hatására, ahová a jövőben is szívesen visszajárnak!

Köszönjük a Kövér Cukrászda, az EKE Comenius Kar, valamint a szülők támogatását! Köszönjük Balogh Panna és Napravszki Viktor Keris, Varknal Hanna, Szerencsi Anna, Molnár Réka és Noszály Csenge ÁVGs önkéntes diákok segítségét a rendezvényünk sikeres lebonyolításában!

Noszályné Bodnár Ágnes és Trembeczki Lászlóné könyvtárosok beszámolója

Feltöltő

Fel