Új kül- és beltéri sporteszközökkel gazdagodott a Carolina Óvoda és Bölcsőde

Új kül- és beltéri sporteszközökkel gazdagodott a Carolina Óvoda és Bölcsődében az EFOP-3.9.2-16-2017-00030 számú, „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben” című projekt keretében.

A pályázati program számos lehetőséget kínál intézményünknek: az itt dolgozó pedagógusoknak és a nálunk lévő gyermekeknek is – mondta Lendvainé Szendrei Ágnes. Az intézményvezető hozzátette, a mozgáshoz kapcsolódó eszközök bővítése fontos lehetőség számunkra. A pályázatban mozgásos továbbképzésen is részt vettek óvó nénik, nyáron egyhetes sporttábort tartottunk. Az udvari eszközök fejlesztése részeként három új mókuskereket és egy lipityókát vásároltunk. Ezzel a beszerzéssel régi eszközöket válthattunk ki, az újak modernebbek, biztonságosabbak elődeiknél. A tornateremben is lecserélhettük az eszközállományunkat, oda egy olyan komplex eszközparkot alakíthattunk ki, mely a környéken is ritka. Van egy szivacsból készült modulkészlet, ami számos interaktív és érdekes foglalkozást tesz lehetővé valamint beszereztünk egy olyan többfunkciós modult is, amely fából készült és a gyermekek bújását, kúszását egyensúlyozási képességét növeli.

Nem csak az fontos, hogy új eszközökről van szó, azt is ki kell emelni, hogy sokkal színesebb és érdekesebb tud lenni egy foglalkozás – mondta Kovács Lászlóné. Az óvodapedagógus szerint a gyermekeknek egy-egy mesebeli történetet is tudnak kötni a játékokhoz, így még inkább aktívak maradnak.

Feltöltő

Fel