Egy hét és elstartol az I. Zemplén Rally Historic Regularity verseny

A 400 kilométeres össztávú, „Első Zemplén Rally Historic Regularity” verseny október utolsó hétvégéjén Sárospatakról rajtol, a Gulf Motorolajok és a Fülöp Constructions támogatásával.

A főszervező Györe Tamás, a Régi Járművek Egri Egyesületének elnöke elmondta, a 400 kilométeres össztávú versenyen nem a gyorsaság a cél, sőt, ha a versenyzők átlépnek egy előre megadott átlagsebességet, akkor pontlevonásra számíthatnak. Várhatóan már október 25-e délután megérkeznek az első autók Sárospatakra, melyeket a lakosok egy kiállítás keretében meg is nézhetnek. A verseny rajtja és cél befutója az Eötvös utcán lesz. /a Polgármesteri Hivatal és OTP előtti szakasz lezárásra kerül-szerk./

A versenyen számos oldtimer vesz részt, olyan legendás autók lesznek Sárospatakon, mint egy Opel Record Niki Lauda Replica, egy Skoda 130 RS és egy klasszikus Fiat Panda Abarth. A kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok autó- és kamionversenyző, Kiss Norbert az AMG magyarországi márkanagykövete egy különleges járművel vág neki egy autóversenynek. Kiss versenyautója egy 220 lóerős, 1973-as AMG Mercedes 280 CE homológ versenyautó, ahogy illik, „SP” rendszámmal. Kiss navigátora pedig nem más lesz, mint barátja, a veterán autók ismert szakértője, Hatvan város rendkívül népszerű, nemrégiben újraválasztott polgármestere, Horváth Richárd.

Sárospatak egy ősi város, így egyértelmű, hogy az öreg autók versenyének helyet adunk – mondta viccelődve Sárospatak polgármestere. Aros János közölte, örömmel fogadták a szervezők megkeresését és szándékaik szerint egy hagyományteremtő verseny veszi kezdetét október 26-án, szombat reggel Sárospatak belvárosában. Aros János arra biztatta az érdeklődőket, hogy jöjjenek el a rajtceremóniára, csodálják meg a járműveket, hiszen a Patakra érkező ritkaságok ritkán róják a közutakat.

Az előzetes tervek szerint az első autó szombat reggel 8:30-kor rajtol el a Polgármesteri Hivatal elől.

Cikk alapja a formula.hu-n megjelent írás.

Feltöltő

Fel