Bolhapiac és helyi termékek vására volt a Makovecz téren

Kibővített bolhapiac várta szombat délelőtt a Makovecz térre kilátogatókat. A már szokásosnak mondható bolhapiacos árusok mellé betársultak a térségbeli termelők.

Sárospatakon már évek óta megszokott és egyre népszerűbb esemény a Bolhapiac. Minden hónapban megvalósul ez a program, ahol a lakosok saját már megunt, de jó állapotú termékeiket adhatják el és természetesen az igazi bolhapiaci kínálattal találkozhatnak a lakosok – mondta Sikora Attila, alpolgármester. Játékok, ruhák, régi lemezek, időnként akár festmények és más tárgyak is felbukkannak a pataki Bolhapiacon.

A Sárospatak és Térsége Foglalkoztatási Paktum közreműködésével még színesebb lett a délelőtt. Hegyalja, Abaúj és Hegyköz helyi termékeit kóstolhatták, vásárolhatták meg az érdeklődők. Szörpök, ivólevek, kézműves termékek Cigándról, levendula termékek Nagyrozvágyról vagy éppen boroshordók Erdőbényéről – csak néhány termék a palettáról. A Paktum Iroda munkatársai arra törekednek, hogy a helyben élők minél több valóban helyben vagy a térségben készülő egyedi termékkel, étellel, itallal találkozhassanak. Egy internetes adatbázist is létrehoztak, a www.habhelyitermek.hu oldalon számos termelőről szerezhetnek be információt az érdeklődők.

Feltöltő

Fel