Színes és tartalmas évkezdés a Carolina Óvodában

Mozgalmasan kezdődött az új nevelési év a Sárospataki Carolina Óvoda és Bölcsődében – nyilatkozta Lendvainé Szendrei Ágnes az intézmény vezetője.

Örömünkre. ismét nagy volt az érdeklődés az intézmény iránt. Az óvodai és bölcsődei férőhelyeink egyaránt, teljes mértékben betöltésre kerültek. A nyár folyamán az intézményünk eszközellátottsága, az EFOP–3.9.2-16 „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségen” c. pályázat keretében tovább bővült, egy rendkívül különleges és egyben a legújabb testnevelési eszközzel (mozgásfejlesztő modellkészlet és Rillagum többfunkciós mozgásfejlesztő készlet).

A nevelési év eleje számunkra az előző éveknél is sűrűbb és tartalmasabb volt.

1. Augusztus 20-a után a nevelőtestület 16 tagja, „DIFFER (Diagnosztikus Fejlődés Vizsgáló Rendszer) mérés az óvodában„ című, az intézménybe kihelyezett 30 órás tanfolyamot végzett.
2. Augusztus 29-én Tanévnyitó értekezletet tartottunk, melynek keretében az EFOP-3.1.5 „Tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” projektben elvégzett munkáinkat és az előttünk álló feladatokat ellenőriztük.
3. Augusztus végén, a leendő óvodásainknál családlátogatást végeztünk.
4. Szeptember elején elkezdődött az 50 új óvodás és a 17 új bölcsődei kisgyermek befogadása, ill. beszoktatása.
5. Ugyancsak szeptember elején -A DIFFER mérési tanúsítvány birtokában- a 70 nagycsoportos gyermekünk iskolakezdés előtti felmérését, diagnosztizálását végeztük el.
6. Az Eszterházy Károly Egyetem I. évf. tanító szakos hallgatóit fogadtuk hospitálás céljából.
7. Az intézmény 9. születésnapját és a nevelési év kezdetét ünnepeltük hatalmas udvari party keretében.
8. Az Eszterházy Károly Egyetem kisgyermeknevelő hallgatóit fogadtuk hospitálás céljából.
9. Az EFOP–3.9.2-16 „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben” c. projekt keretében intézményünk óvodapedagógusainak 30 órás továbbképzése az alábbiak szerint:
– Tehetséggondozás 5 fő
– Digitális taneszközök alkalmazásának lehetőségei az óvodában 5fő
– Magatartászavar, hiperaktivitás kezelés 5 fő
– Mozgásfejlesztés az óvodában 4 fő
– Gyermek és tevékenység központú óvodai nevelés 3 fő
– Környezettudatos magatartás 4 fő
10. Az Eszterházy Károly Egyetem I., II. és III. évfolyam nappali (22 fő) és levelező (120 fő) tagozatos óvodapedagógus hallgatóinak az egész éven át tartó egyéni és csoportos gyakorlatának megkezdése.
11. Szülői értekezletek megtartása, tájékoztatás az óvodai és bölcsődei gyermekek szülei számára.
12. Az óvodás gyermekek részére fakultatív foglalkozások meghirdetése és megkezdése: néptánc, balett, mazsorett, zeneóvoda, Bozsik foci, szivacs kézilabda, görög-, római katolikus és református gyermek hittan.
13. Az EFOP-3.9.2 pályázatból, az Állatok Világnapja alkalmából a közép- és nagy csoportos gyerekekkel és hozzátartozóikkal ellátogattunk a Nyíregyházi Állatparkba a „kirándulás szervezése szülőkkel” című alprogram keretében:
szept. 30-án Pillangó, Mackó, Halacska Bodza csoportokból 60 gyermek + 49 felnőtt
okt. 1-én Mackó, Cica, Süni csoportokból 48 gyermek +36 felnőtt
okt. 3-án Nefelejcs, Napsugár, Süni, Szivárvány csoportokból 60 gyermek + 43 felnőtt
14. Október elején a gyerekekkel őszi betakarítási munkálatokban vettünk részt, almaszedés, dióverés és szüret. A kapott, ill. szedett szőlőt az óvoda udvarán feldolgoztuk, az abból kapott mustot kóstoltuk és vidám szüreti felvonulást és mulatságot tartottunk.

A fentiekből jól látszik, hogy milyen tartalmasan kezdődött az év és biztosak vagyunk benne, hogy ez így folytatódik majd a jövőben is – mindenki nagy örömére!

Feltöltő

Fel