Újra Eisenachban jártak az ÁVG-sek

12 ÁVG-s cserediák látogatott el az eisenachi Ernst-Abbe Gimnáziumba 2019. szeptember 23. és 28. között.

A kezdetek …
A testvérgimnáziumi kapcsolat két évvel ezelőtt kezdődött, amikor az ÁVG 12 diákja tölthetett el egy felejthetetlen hetet Eisenachban. Ekkor a gimnáziumok igazgatói és Eisenach főpolgármester asszonya ünnepélyes keretek között partnerszerződést kötött. Egy évvel később, a cserekapcsolat a második állomásához érkezett. Ekkor 11 német diák jött a pataki iskolába, és a fogadó családokkal egy élménydús hetet töltöttek együtt.
A németországi gimnáziummal az együttműködés célja a testvériskolai kapcsolat ápolása és a nyelvtudás fejlesztése – közös élményeken keresztül. Cserediákprogram révén a családok befogadják a külföldi tanulókat, így ismerik meg egymás kultúráját, hagyományait, ételeit és a család tagjaként nyernek bepillantást a mindennapokba. Megismerkednek új tájakkal, városokkal, emberekkel és barátokat szerezhetnek. Az itt szerzett kapcsolatok akár egy egész életen át végigkísérhetnek.Az iskolai óralátogatások során megtapasztalhatnak a diákok egy más típusú oktatási rendszert és más megvilágításból látnak tantárgyakat vagy éppen újakkal ismerkednek meg.

A jelen …

Ebben az évben is rengeteg érdekes, kulturális és szórakoztató rendezvényen vehettek részt a tanulók.Az óralátogatások mellett jutott idő kirándulásokra és kikapcsolódásra is. A Heinich Nemzeti Park lombkorona-ösvényei, a Merkers Sóbánya alagútjai és a wartburgi vár felé vezető erdei utak felejthetetlen élményeket kínáltak mindenkinek.

A jövő …

Arra törekszünk, hogy minél több tanuló vehessen részt a cserediák programban, lehetőséget biztosítva arra, hogy magas szinten tanulhassák és gyakorolhassák az idegen nyelvet, megismerkedhessenek Sárospatak testvérvárosának gyönyörű tájaival, műemlékeivel, hagyományaival. Az ideérkező német tanulóknak pedig bemutassuk városunkat és környékének nevezetességeit, remélve, hogy egyszer visszatérnek hozzánk.

Köszönjük Sárospatak Város Önkormányzatának a program megvalósításában nyújtott segítségét!

Koleszár Gábor

Feltöltő

Fel