Sárospatakon tartott előadást Novák Katalin, család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár

Aros János polgármester meghívására Sárospatakon tartott előadást Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára.

Aros János polgármester köszöntőjében elmondta, Sárospatak az vidéki város, ahol jó élni a gyermekes családoknak is, hiszen kiváló bölcsődei szolgáltatásban lehet részük, modern óvodába járhatnak a gyermekek és számos kitűnő iskola közül választhatnak. Az önkormányzat saját hatáskörben támogatja a fiatalokat évente több millió forintot szánnak több jogcímen is a fiatalság, a városban letelepedők számára.

Az Újbástya Rendezvénycentrumban elismerően szólt az államtitkár Sárospatak Önkormányzata család- és gyermekbarát intézkedéseiről a kedvezményes építési telkektől kezdve az első lakáshoz jutók támogatásán át a játszóterek fenntartásáig létesítéséig.

Novák Katalin lakossági kérdésre válaszolva elmondta, nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz és mindenki, akinek 80 ezer forint vagy annál magasabb a nyugdíja, jogosult lesz novemberben a 22 ezer forintos nyugdíjprémiumra. Hozzátette: a novemberi lesz az eddigi legnagyobb összegű nyugdíjprémium, mert most a tavalyi és tavalyelőtti évnél is nagyobb mértékben nőtt a gazdaság. Beszámolt arról is, hogy a kormány bővítette a jogosultak körét, így nem csak az öregségi nyugdíjban, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, tehát összesen 2,5 millió ember fogja megkapni a novemberi nyugdíjprémiumot. Az államtitkár szerint azért biztosítja a kormány idén immár harmadszor a nyugdíjprémiumot, hogy a nyugdíjasok is tudják, ők is részesei a magyar gazdaság növekedésének.

Feltöltő
Fel