Újra dobogón a Rákóczisok

Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság 2018-ban elindított vetélkedő sorozata befejeződött, melynek célja nemzeti értékeink megismertetése és népszerűsítése volt. A versenyben a magyarországi megyék és a külhoni nemzetrészek általános és középiskolás diákjai vettek részt. A Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai harmadik helyen végeztek. Ennek a többkörös, Kárpát-medencei szintű vetélkedőnek a döntőjére került sor Balatongyörökön 2019. szeptember 19-én és 20-án, ahol a legjobb eredményt elért csapatok mérték össze tudásukat.

A Balatongyöröki Ifjúsági Táborban megrendezett kétnapos vetélkedőn 15 általános iskolás, 12 középiskolás csapat vett részt. A verseny középpontjában a hungarikumok és a Magyar Értéktárban szereplő kiemelkedő nemzeti értékek megismerése állt. A diákok összetett elméleti és ügyességi feladatok megoldásában mérték össze erejüket a versenysorozaton.

Az általános iskolák között harmadik helyen iskolánk, a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai végeztek. A csapat tagjai Ambrus Boróka, Borsós Máté, Mitró Szabolcs és Poroszka Zsófia volt, akiknek gratulálunk és további sok sikert kívánunk. Ők jelenleg már középiskolásokként folytatják tanulmányaikat (3 fő Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium, 1 fő  Budapesti Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium). Iskolánk kiemelkedő feladatának tartja, hogy tanítványaink megismerjék múltunkat, óvják a magyar értékeket, a magyar sajátosságokat, a magyar hagyományokat. Csapatunk méltó módon képviselte iskolánkat, népszerűsítette városunk és megyénk értékeit. A Sárospataki Tankerületi Központnak köszönjük a versenysorozaton való részvételünk támogatását.

Császár Erika, felkészítő tanár

Feltöltő

Fel