Cserkészek a lőtéren

A Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat sportágbemutatón és honvédelmi nyílt napon vett részt vasárnap, szeptember 8-án a sárospataki lőtér.

A cserkészet három alappillérének egyike a honismeretre, hazaszeretetre való nevelés (Isten, Haza, Embertárs szolgálata), erre kiváló alkalmat nyújtott a rendezvény. A helyszínen a cserkészek megismerkedhettek a légpuskák és a tűzfegyverek világával, élesben kipróbálták őket, íjászkodhattak, megtekinthették a Johannita lovagok bemutatóját, kipróbálhatták fegyvereiket, dobhattak gyakorló kézigránátot. A Magyar Honvédség sátránál megnézhették az aktuális fegyverzet elemeit (gépkarabély, géppuska, páncéltörő, mesterlövész fegyverek, stb.), ki- és felpróbálhatták azokat (golyóálló mellény, sisak, stb.) A résztvevők számára a napot egy finom ebéd zárta, melyet a cserkészotthonba való visszaérkezés fejezett be. Köszönettel tartozunk a szervezőknek, és a meghívónknak, Vojtovics Gábornak.

***
Ismét lehet jelentkezni a Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat soraiba.

Aki érdeklődik a cserkészet iránt, szívesen látjuk a szombati alkalmainkon (cserkészotthon, 9.00-11.00-ig).A cserkészotthon címe és elérhetőségeink: Sárospatak, a Lórántffy utca 6. szám, Újlaki Csaba, tel.: 47/313-226, Nagy György, tel.:06 30/4830-928)

Dr. Nagy György, helyettes cserkészparancsnok, 763, sz. Sztárai Mihály cs.cs. beszámolója

Feltöltő

Fel