Változás várható a belvárosi forgalmi rendben

Napokon belül megváltozik a forgalmi rend Sárospatak egyetlen lámpás kereszteződésében. A cél, hogy ütemesebb haladást tudjanak biztosítani.

Mióta a kiegészítő zöld jelzés, – amely a jobbra kanyarodást lehetővé tette a rendőrlámpánál – lekerült a helyéről, sok lakossági panasz érkezett az Önkormányzathoz. Lassabb, nehézkesebb lett az átkelés, hiszen most, aki a híd irányába szeretne kanyarodni az Arany János utca felől, annak még az átkelő gyalogosokat is meg kell várnia. Így pl. ha az első autó fordul jobbra, azonnal megfogja a kocsisort. Sárospatak Város Önkormányzata a lakossági jelzések alapján kezdeményezte a Magyar Közút, a Rendőrség és a szakhatóságok irányába a forgalmi rend megváltoztatását – erre az engedély megérkezett közölte Aros János.

Érezhető, hogy több száz autóval van több a városban, megnövekedett az áthaladó forgalom is, ezért gyorsítani kell a kereszteződésen történő átkelésen. Sokak régi álma egy körforgalom, de arra a közlekedési szakemberek szerint nincs lehetőség: túl keskeny a terület, nem maradna hely a gyalogos forgalom számára és a kereszteződés alatti közművek kiváltása sem tudna megnyugtatóan megvalósulni.
Az Önkormányzat azonban úgy döntött, segíti a közlekedést a lámpák átprogramozásával és a forgalmi rend megváltoztatásával. Ennek értelmében rövidesen az Arany János utca irányából érkezők az alábbiak szerint haladhatnak majd: a híd felé forduláshoz önálló kanyarodósáv alakul ki, az eddigi csak balra kanyarodó sáv kettős szerepet kap: előre és balra is innen indulhatnak majd a járművek! A Magyar Közúttól a város megrendelte a kivitelezést – közel 1,5 millió forint – várhatóan rövid időn belül elkészülnek az új forgalmi sávok felfestései, a szükséges tájékoztató táblákkal, kiegészítő jelzésekkel együtt.

Feltöltő

Fel