A Bakonyban nagytáboroztak a sárospataki cserkészek

A 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat tagjai közös nagytáborban vettek részt 2019. augusztus 3.-tól 9.-ig a 792. sz. Bocskai István Szerencsi Cserkészcsapattal, akik a tábor szervezői voltak, élükön Bárány Zoltán csapatparancsnokkal.

A helyszín Csesznek közelében volt a Bakony szívében, félnomád jellegű, de azért építkeztek is a cserkészek, táborkaput, Úr asztalát építettek, és az elmaradhatatlan táborkereszt valamint a zászlótartó oszlop is felállításra került. A tábor keretmeséje Csesznix gall faluban játszódott, főhőse Asterix és Obelix volt, rajtuk kívül Caesar, Csodaturmix és Töplix is megjelent a színen. A programban többek között számháború, meseerdő, vizes játékok és csatározások, kézműveskedés, táncház, a Cseszneki vár megtekintése, a Cseszneki sziklák és árok megmászása, valamint túra a Tihanyi félszigeten és fürdőzés a Balatonban szerepeltek. Természetesen minden este a sorakozót megelőző cserkész tábortűzzel zárult, valamint volt minden reggel és este áhitat, vasárnapi istentisztelet Estók János lelkipásztornak köszönhetően. Három sárospataki cserkész sikeres újoncpróbát tett, és bensőséges hangulatú cserkész fogadalomtételben volt részük. Felemelő érzés volt, amikor a Tihanyi Apátsági Templomban a cserkészekhez csatlakozva mondták el az Úrtól tanult imát és dalolták el a Székely Himnuszt többen is a jelenlévők közül. Testünk épülését pedig az Echo étteremben elfogyasztott ebéd szolgálta társulva a csodálatos Balatoni panorámával.

A cserkészek helyzete nem volt kilátástalan, a Cseszneki várból Pannonhalmáig el lehetett látni. A táborhely és a közösségi tér között négyszáz méter és több emeletnyi szintkülönbség volt, tehenekkel, bikával és lámával nehezítve. Nem csak a környezet, de a villanypásztor is biztosította a cserkészek testi feltöltődését. A kezdeti, hajnali 11-13 Celsius fok hőmérséklet, a szúnyog és kullancsmentes környezet biztosította a zavartalan elfáradást.

A cserkésztábor sikerességéhez hozzájárult a Sárospataki Református Egyházközség és Sárospatak város Önkormányzata. Köszönet és hála mindenkinek, akik valamilyen módon támogatták a tábor megrendezését, és felejthetetlen élményhez juttattak több mint negyven cserkészt.

 Dr.  Nagy György, helyettes cserkészparancsnok, 763, sz. Sztárai Mihály cs.cs.

Feltöltő

Fel