Aros János a FIDESZ-KDNP sárospataki polgármesterjelöltje

Aros János a FIDESZ-KDNP sárospataki polgármesterjelöltje, két új képviselőjelölt van a csapatban – hangzott el a frakció augusztus 12-én megtartott sajtótájékoztatóján.

Nem csak választókerületi elnökként, mint pataki polgár is úgy látom, jó irányba halad Sárospatak városa – mondta Dr. Hörcsik Richárd. Az országgyűlési képviselő a helyi frakcióval közös sajtótájékoztatón jelentette be a 2019-es önkormányzati választások jelöltjeit. Az országgyűlési képviselő szerint Tokaj-Hegyalja egyik legdinamikusabban fejlődő városa Sárospatak, köszönhetően a városvezetés és a képviselőtestület tagjainak felelős döntéseinek, a közös szándéknak, miszerint a helyiek érdekeit képviselve lehet egy fokozatosan szépülő várost talpra állítani. Mert volt régen időszak, amikor nehezen ment ellenzékből a fejlesztések összehangolása, az utóbbi tíz évben viszont már azt láthatjuk, ami Sárospatakhoz méltó – hangsúlyozta dr. Hörcsik Richárd. Aros János önkormányzati képviselőként, később alpolgármesterként, majd 2010-től polgármesterként veszi ki a részét a város építéséből. Van munkája bőven, de lehetősége is, hiszen a Kormány és személy szerint én is, mint kormánypárti képviselő vele vagyunk, segítjük terveit – tette hozzá a honatya. Dr. Hörcsik Richárd szerint a „Megújuló Sárospatakért!” Aros János és csapata a garancia, hiszen látják a meglévő gondokat, keresik és megtalálják a megoldásokat. Ezt mutatják az elmúlt évek pályázati és fejlesztési eredményei is.

Megtisztelő, hogy a FIDESZ-KDNP ismét felkért a polgármesteri feladatok ellátására – mondta Aros János. Évtizedek óta – akár ellenzékben is – minden lehetőséggel a várost szolgáltam, naponta találkozom az itt élőkkel és az egyre több ide látogatóval és nyitottak vagyunk továbbra is a véleményekre. Mert ez a legfontosabb, hogy Sárospatak élhető, valóban fejlődő város lett és politikai acsarkodásoktól mentesek a hétköznapjai. Ez nyugalmat teremt az itt élők körében, megteremti az élhető város lehetőségét. Nem akarom az eddigi eredményeket végig sorolni, mert biztosan kihagynék véletlenül valamit, de a patakiak érzékelhetik az eredményeinket. Iskola, óvoda, egyházak, közösségi terek, utak, parkolók turisztikai látványosságokat újultak meg, rendbe tesszük a szennyvízrendszert, parkosítjuk a várost, támogatjuk a helyi civileket, sportolókat, közösségeket, mert úgy látjuk ez a helyes irány. Az elmúlt években több mint 17 milliárd forint értékben nyertünk el pályázatokat, egy részüket már megvalósítottuk, egy részük még folyamatban van. Megújul A Művelődés Háza, hamarosan folytatódik több út felújítása és stabilak a vállalkozások is – mondta Aros János. A gazdasági válságot követően mind a kormány, mind pedig a helyi igazgatási környezet azon dolgozott, hogy talpra álljanak a cégek, hiszen a családok tőlük függenek. Ez Sárospatakon sikerült, sőt bővültek is a vállalkozások, erősek lettek a turisztikai szolgáltatók és továbbra is ide érkezik a legtöbb turista. Számos eredmény igazolja döntéseinket, az út azonban még hosszú, folytatni szükséges – jegyezte meg Aros János.

A város sikere nem egy ember sikere. Az itt élőkön kívül különösen fontosak, azok a személyek, akik a képviselőtestület tagjai. Sárospatakon egy jól összeszokott csapat dolgozik, a jövőben is alapvetően a „régi motoros” csapattal tervezem folytatni a munkát. Két új jelöltünk van, Krai Csaba és Koleszár Krisztián. Rajtuk kívül továbbra is Oláh József, Szabó András, Szvitankó Tamás, Sikora Attila, Egyed Attila a FIDESZ-KDPN képviselőjelöltjei és jómagam is indulok egyéni körzetemben – tette hozzá Aros János.

Az október 13-i választáson fontos a helyiek szavazata a helyi emberekre, de az is fontos, hogy a megyei önkormányzat listájára is szavazzanak, hiszen ha sikerül újra kormánypárti többséget biztosítanunk, akkor a fejlődés folytonossága is biztosítható – tette hozzá Aros János.

Feltöltő
Fel