Görögkatolikusok a sárospataki hátrányos helyzetű fiatalokért

A sárospataki görög katolikus egyház feladatának érzi a városban lakó hátrányos helyzetű fiatalok fölzárkóztatását. Ezen célkitűzés indította útjára azt a programot, melynek során a közösségi személet formálás jegyében közös munkával és fejlesztő foglalkozásokkal igyekszünk megteremteni a tolerancia és békés egymás mellett élés alapjait.

Célunk kialakítani ezekben a gyermekekben a felelősségtudat érzését, amely során képessé válnak arra, hogy a rájuk bízott értékkel felelősséggel törődjenek. Sajátjuknak érezzék lakó környezetüket és ez által óvják épségét. Ebben a tevékenységben pedig közösség alakul ki, amely egymást segítve tesz saját környezetéért.

A program első részeként a halászhomoki közösségi téren és környékén a résztvevő gyerekek szemetet szedtek, sepregettek, füvet nyírtak. Ezt követően hívek adományaiból írószer csomagot, képességfejlesztő foglalkoztatókat osztottak ki a szervezők. Ezt követően a templomban kézműves foglalkozás vette kezdetét, majd énekkel és zenével zárták a programot.

A résztvevő gyerekek szívesen vettek részt mind a munkában, mind pedig a foglalkozásokon és várják a következő alkalmat.

Sp. Gk. Egyházközség

Feltöltő

Fel