Sokszínű Sporttábor a Carolina Óvodában

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00030 Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben projekt keretében 2019. júl. 01-05. között „Óvodai napközis sporttábort” szerveztek a Carolina Óvoda és Bölcsőde érdeklődő óvodáskorú gyermekei számára. A jelentkezés a meghirdetés után önkéntes volt, az ellátás pedig a projektnek köszönhetően ingyenes. A programtervezet láttán a 40 főre meghirdetett tábor létszáma hamar betelt – nyilatkozta Lendvainé Szendrei Ágnes, a tábor szervezője.

A tábor bázishelye a Carolina Óvoda és Bölcsőde épülete volt. Használták a tornatermet, az udvart, a tornaszereket és az „Ovi-sportpályát”.

Minden reggel egy 30 perces, nagyon erős reggeli tornával kezdődött. A hét elején több közösségformáló, ill. kovácsoló csapatversenyt, majd sok-sok ügyességi és sportversenyt állítottunk össze – mondta az intézményvezető, hozzátéve, hogy fejlesztették a gyerekek erőnlétét, fizikai állóképességét, türelmét és kitartását, és növelték csapatszellemüket. Igyekeztek megerősíteni a mozgás, a sporttevékenység szeretetét. A reggeli tornákat követően élményprogramokat szerveztek az ovisok számára. Kimentek a Városi Sportpályára és a futópályán egy hatalmas kört futottak. Utána ismerkedtek a bokszteremben a boksszal (amihez nagyon sokan kedvet is kaptak), kipróbálták a bokszzsákot és a bokszkesztyűt. Megmászták a Rákóczi Vár Vörös tornyát, ahonnan a gyerekek megcsodálhatták a város látképét. Autóbuszos kirándulást szerveztek Kőkapura, ahol a nagy séták közben megismerhették a gyerekek az „Erdő fohászát”, azt hogyan is vigyázzanak a fákra, ill. környezetükre. Óriásit futkározhattak és focizhattak a Füzérradványi Kastélyparkban. Kirándultak a Sárazsadányi Falumúzeumba, és ott birtokba vették a hatalmas játszóteret. Az utolsó napon fürdőzési lehetőséget is biztosítottak a gyerekek számára. Minden délután – a pihenőt és az uzsonnát követően – az Ovi-sportpályán szerveztek érdekes sportjátékokat.

A gyerekek sokat mozogtak, ezáltal sokat tettek az egészséges fejlődésükért, a mozgásigényük kielégítéséért. Szép élményekkel gazdagodtak.

Feltöltő

Fel