Tehetséggondozó program a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában 2019. június közepén lezárult a tehetséggondozó program, ami a „Kulcsok népi hagyományaink örökségládájához” címet viselte.

A programba 20 fő tanuló került beválogatásra.  A heti rendszerességgel megtartott foglalkozásokon a diákok betekinthettek a rég múlt hagyományaiba, amelyek talán mára már feledésbe is merültek.

Az egy tanévet átívelő programban kiemelt figyelmet fordítottak az egyházi ünnephez kapcsolódó, a Zemplén területen kialakult hagyományok megismerésére. A történelmi és vallási háttérről szóló színes, interaktív foglalkozásokon a tanulók megismerkedtek népi játékokkal, énekekkel, szokásokkal.

A diákok ellátogattak a Sárospatakon tevékenykedő kézműves mesterekhez, majd a foglalkozásokon többek között saját maguk készítettek adventi koszorúkat, mézes sütemények, hímzett ajándéktárgyakat. Az alkotásokból kiállítás készült, melyet a szülők az iskola aulájában tekinthettek meg.

A projektet személyiség fejlesztő foglalkozások tették teljessé, melyeken konfliktuskezelési és tanulási technikákkal is megismerkedtek a tanulók, fejlődött ön -és társismeretük.

A közös programok jó hangulatban, tartalmasan teltek, amelyek alkalmasak voltak a közösségi összetartozás kiépítésére is.

Feltöltő

Fel