Tanítóképzés a múlt és a jövő metszetében

TANÍTÓKÉPZÉS A MÚLT ÉS JÖVŐ METSZETÉBEN címmel június 25-én ünnepi konferencia megrendezésére került sor a Magyar Tudományos Akadémián az állami magyar nyelvű tanítóképzés 150 éves fennállásának évfordulója tiszteletére.
Az állami tanítóképzés kezdetének 150. évfordulója összeköthető egy másik fontos eseménnyel: 60 éve, 1958-ban jelent meg az a rendelet, amely a tanító- és az óvóképzést 1959-től felsőfokúvá tette.
A programban előadások hangzottak el az állami tanítóképzés történetének fordulópontjairól, az egyházi tanítóképzés magyarországi történetéről, a magyarországi nemzetiségi tanítóképzésről, a magyar tanítóképzés jelenéről, mesterképzésben való továbbtanulási lehetőségekről tanítóknak, a tanítás-tanulás módszertanának szerepéről a tanítóképzésben, valamint a közoktatási gyakorlat és gyakorlati képzés összefüggésiről. Ezt követően kerekasztal-beszélgetésre került sor „A jövő kihívásai és a tanítóképzés” címmel
A jubileumi eseményen az Eszterházy Károly Egyetemet az alábbi küldöttség képviselte: Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorhelyettes, Dr. Varró Bernadett (JC) és Dr. Kelemen Judit (SCC) főigazgatók, dr. Molnár Marietta (JC) szakfelelős, valamint Dr. Virág Irán (EC) és Dr. Podlovics Éva (SCC) szakkoordinátorok.

Hír és fotó: SCC Főigazgatói Hivatal

Feltöltő

Fel