Lezajlottak a „II. Rákóczi Ferenc, az államférfi” történelmi vetélkedő erdélyi elődöntői

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma által meghirdetett Rákóczi vetélkedő az erdélyi elődöntőkkel folytatódott 2019. június 6-án. A Rákóczi Emlékév Testület fővédnökségével kiírt versenysorozat marosvásárhelyi és kolozsvári állomását a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezte és rendezte meg.

Péter Kinga programfelelős beszámolója szerint jó hangulatban zajlott a verseny a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumban és a kolozsvári Református Gimnáziumban. A diákok a feladatok többségét probléma nélkül meg tudták oldani.

Az összesített pontszámok alapján hirdettek eredményt. A győztes a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum csapata: Karda Brigitta, Kiss Brigitta, Kovács Brigitta, a felkészítő tanár: Váradi Éva Andrea. Második helyezett úgyszintén a Báthory István Elméleti Líceum csapata: Istvánfi Szabolcs Mihály, Sükösd Máté, Veres Noémi, a felkészítő tanár: Váradi Éva Andrea. Harmadikként a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum diákjai végeztek: Birtalan Hunor, Csortán Tímea Magdolna Dósa Balázs Bence, felkészítő tanáruk Nagy Sándor.

Az első három helyezett csapat meghívást kapott a sárospataki döntőre, mely 2019. szeptember 21-én lesz. Köszönjük közreműködését mindazon csapatoknak, akik részt vettek e történelmi megmérettetésben, gratulálunk a legjobbaknak! Köszönjük a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége munkatársai és Péter Kinga programfelelős
szervező munkáját.

Dr. Tamás Edit beszámolója

Feltöltő

Fel