Felvidéken folytatódott a „II. Rákóczi Ferenc, az államférfi” történelmi vetélkedő

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma történelmi vetélkedő sorozata a Rákóczi Emlékév Testület fővédnökségével és a Pozsonyi Magyar Intézet támogatásával 2019. május 30-án Felvidéken folytatódott a helyi előversenyekkel.
A több helyszínen zajló vetélkedő hatfordulós volt. Az összesített pontszámok alapján hirdettek eredményt. A győztes a Füleki Gimnázium csapata: Mészáros Fatima, Mihály Orsolya és Szepessy Anna, a felkészítő tanár: Rubint Róbert.
Második helyezett a Királyhelmeci Gimnázium csapata: Loksa Melinda, Bojti Bence és Tóbiás Gergő, a felkészítő tanár: Kiss Otília.
Harmadikként a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium diákjai végeztek: Dora Mónika, Gaál Boglárka, Tóth Brigitta, felkészítő tanáruk Csáki Zsófia.
A versenyt a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezte és bonyolította le. Köszönet Ádám Zita előkészítő, szervező munkájáért és a lebonyolításban közreműködők segítségéért!
Az első három helyezett csapat meghívást kapott a sárospataki döntőre, mely 2019. szeptember 21-én lesz.
Köszönjük közreműködését mindazon csapatoknak, akik részt vettek e történelmi megmérettetésben, gratulálunk a legjobbaknak!

Dr. Tamás Edit beszámolója

Feltöltő

Fel