„Fogadj el!”-nap helyett Érzékenyítő konferencia

Iskolánk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei EGYMI Sárospataki Tagintézménye, 2010 óta szervez „Fogadj el!” közvéleményformáló programot, melynek célja, a sérült élethelyzetben élő embertársakkal szemben esetlegesen meglévő előítéletek helyett a befogadó, támogató szemlélet erősítése.

Ez éven a Mezőkövesdi Tankerületi Központ nyertes pályázatának eredményeként érzékenyítő konferencia megszervezésére nyílt lehetőségünk, az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusának épületében. A konferenciát Bozsikné Vig Marianna a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója és Sikora Attila alpolgármester úr köszöntője nyitotta meg. Délelőtt a fogyatékossággal kapcsolatosan két érdekfeszítő, figyelemre méltó előadást hallhattak a konferencián megjelentek. Az előadók a konferencia témáját orvosi és pedagógiai, pszichológiai szempontból közelítették meg.

Dr. Velkey Imre gyermekideggyógyász főorvos úr, a Miskolci Egyetem Professzor Emeritusának előadása: A különböző fogyatékossági típusok felismerése, jellemzőik. Mit jelent a súlyos és halmozottan fogyatékosság?
Dr. Estefánné Dr. Varga Magdolna az Eszterházy Károly Egyetem Professzor Emeritájának előadása:
A sajátos nevelési igényű gyermekek a közoktatásban pedagógiai és pszichológiai szempontból; A súlyos és halmozottan sérült gyermekek sajátos helyzete a köznevelés rendszerében.

A délutáni interaktív érzékenyítő tréningre hívtuk a konferencia közönségén felül a sárospataki diákokat is. A tréninget öt állomáson a Nem Adom Fel Alapítvány Érzékenyítő tréning csapata vezette, mindenki nagy megelégedésére. A konferenciát a Nemadomfel Együttes lélekemelő előadása zárta.

A konferencia megszervezéséhez nagyon sok segítséget kaptunk. Köszönjük az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusának a partnerséget, Sárospatak Városának, a Sárospataki Tankerületi Központnak,
a Sárospataki Polgárőr Egyesületnek a támogatást, Kispatak-2000 Kereskedelmi Kft-nek a hozzájárulást, a Mezőkövesdi Tankerületi Központnak a segítő odafigyelést, a megjelenteknek a részvételt!

Az iskola beszámolója

Képek: ITT

Feltöltő

Fel