Rendkívül sikeres évet zárt a Farkas Ferenc AMI tánctagozata

Május 30-án tartotta évzáró gálaműsorát a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozata. A műsoron több mint 100 olyan gyermek lépett fel, aki Sárospatakon tanul táncot.

Mivel idén a táncépület előadótermében – annak felújított színpadán – rendezték a gálát, így a környező településeken tanuló gyermekek és az óvodákban táncot tanuló aprók a saját iskolájukban, óvodájukban zárták az évet. A műsorra teljesen megtelt a nézőtér, s a szülők, nagyszülők, érdeklődők egy olyan néptáncműsort láthattak, amelyet dél-dunántúli, rábaközi, dél-alföldi, hegyközi, nyírségi, jobbágytelki és palatkai táncokból fűztek össze a pedagógusok, Kovács Borbála, Darmos Éva és Darmos István. A zenei kíséretet a kiváló Szikes Zenekar biztosította, a hangtechnikát Sípos István kezelte, a fotókat Szajkó József készítette.

A műsoron elhangzott az is, hogy sok gyermek szólótáncversenyeken szép eredményt ért el idén. Csoportos eredményekkel is büszkélkedhetnek a táncosok, hiszen az Országos Néptánc Tanulmányi Versenyen döntőjébe – az országban egyedüliként – három csoportja is bejutott az iskolának, s ott a Pacurka Gyermektánccsoport korosztályában országos első, a Csimpolya Ifjúsági Csoport országos második helyezést ért el. Mindezekből látszik, hogy a tánctagozat a térség legeredményesebb néptáncműhelye.

A táncosoknak az évzáró gálával még nem ért véget az év, hiszen egy tehetséggondozó projekt záróján is felléptek azóta, több csoport készül a Pünkösdi Gyermektánc Találkozóra, a Pitypang Gyermektánccsoport a hétvégén a szentendrei Pünkösdi Örökség Fesztiválon lép fel, majd június végén A Művelődés Háza és Könyvtára által szervezett Zempléni Népművészeti Táborban tanulnak új táncanyagokat a gyermekek.

Feltöltő

Fel