Regionális Népművészeti Családi Napot rendezett A Művelődés Háza és Könyvtára

Május 25-én Regionális Népművészeti Családi Napra került sor Sárospatakon a Szent Erzsébet Ház és a Képtár környezetében. A rendezvény alapötletének megfelelően A Művelődés Háza és Könyvtára dolgozói olyan programokkal várták a népművészetet kedvelőket, amelyen unokák, gyermekek, szülők és nagyszülők egyaránt megtalálhatták szórakozásukat.

A délután a Langaléta Garabonciások gólyalábas műsorával kezdődött, amely a legkisebbeket szólította meg, de az idősebbek is élvezettel figyelték a vásári komédiás hagyományokon alapuló programot. Mindeközben kézműves foglalkozások is várták a gyermekeket, míg a nagyobbak a népi étkezéssel ismerkedhettek, majd több gyermek néptánccsoport – köztük vajdácskai, hercegkúti, bodrogkeresztúri gyermektáncosok – közreműködésével néptáncbemutatóra került sor a Szent Erzsébet ház udvarán, a Bürkös Zenekar muzsikájára. Az esti program során Aros János köszöntötte az alapításának 65. évfordulóját ünneplő Bodrog Néptáncegyüttest, majd egy rendkívül hangulatos, nyáresti koncertet adott Herczku Ági és a Banda. E gyönyörű – városunkban a népművészetnek szentelt – kora nyári napot táncház zárta.

A programon városunk lakosain kívül Erdőbényéről, Vámosújfaluból, Hercegkútról, Vajdácskáról Tiszakarádról, Bodrogolasziból, Bodroghalomból, Makkoshotykáról is voltak vendégek, de Vácról, Budapestről, Verőcéről,Debrecenből is érkeztek érdeklődők.

Feltöltő

Fel