Vidám és sikeres volt a Gyermeknapi Kölyökbuli

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké. Sárospatak Városa A Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében május 26-án mozgalmas Gyermeknapi Kölyökbulit rendezett a családok számára, ahol minden a vidámságról és a felhőtlen szórakozásról szólt. A rendezvény helyszíne a Szent Erzsébet Ház udvara és a Képtár előtti tér volt, mivel a Makovecz téren elkezdődtek A Ház felújítási munkálatai.

13 órától Mozimatiné keretében a Vízipók csodapók című filmet tekinthették meg az érdeklődők.

Délután a Képtár előtti térre vártuk a családokat, ahová a gyönyörű napsütéses időben sokan ellátogattak. A sárospataki családokon kívül a környező településekről is érkeztek látogatók a rendezvényre. A kellemes kikapcsolódást és az élménydús időtöltést sokféle színes programmal tettük emlékezetessé minden korosztály számára.
A legkisebbeket Baba hempergő várta, ahol az árnyas fák alatt a tudtak megpihenni a babák és szüleik a leterített plédeken.
A kézműves sarokban többféle kreatív tevékenységgel vártuk az érdeklődőket. Varrással készített kiskutya formájú díszeket, valamint tulipán alakú beszúrható díszeket is alkothattak a szorgos kezű gyermekek és felnőttek.

Az arcfestés mint mindig, most is nagyon népszerű volt. Jó volt látni a gyermekek boldog arcát, az örömtől csillogó szemeket. Gyönyörű pillangók, virágdíszek, állatos arcminták készültek a délután folyamán. Csillámtetoválással is kedveskedtünk a gyermekeknek.

A Búzavirág Alapítvány kézművesei a kosárfonás és az agyagozás bemutatása után praktikus tárgyak elkészítésére biztatták a gyerekeket. Edényalátétek, kosarak, tálkák is készültek az ügyes kis kezek által. Gyönyörű kerámiák vásárlására is volt lehetőség a helyszínen.

A téren felállított ugrálóvárban folyamatosan nagy volt a forgalom. A kicsik és nagyobb gyerekek el nem fogyó energiával és nagy örömmel csúszdáztak és ugráltak.
Az aszfaltrajzversenyre idén 22 csapat nevezett. Füves, árnyas területen leterített csomagolópapírokon gyönyörű képeket rajzoltak a két fős csoportok. Tesók, barátnők, szülők és gyermekek együtt alkották meg a szebbnél szebb műveket. Az művek központi témája a gyermeknap élményeinek ábrázolása volt.

A Családi vetélkedő idén is nagy népszerűségnek örvendett. Nagy örömünkre 19 család (100 fő) nevezett be a versenyre., melynek helyszíne idén a katolikus parókia előtti füves, árnyékos terület volt. A menetlevelek átvétele után a csapatok öt állomásos akadályversenyen vettek részt, ahol a játékos feladatok keretében kipróbálhatták ügyességüket, gyorsaságukat és a tudásukat is. A feladatok között szerepelt célba dobás, sárkány etetés, városismereti TOTÓ, képfelismerő játék, Értéktár balls és akadálypálya is. A vállalkozó kedvű apukák, anyukák, nagyszülők, rokonok a kisebb-nagyobb gyermekekkel együtt nagy aktivitással, vidáman vettek részt a versenyben és óriási élménnyel gazdagodtak a feladatok megoldása során.

A kirakodóvásárban kürtőskalács, vattacukor, ajándéktárgyak és gyönyörű színes lufik vásárlására is volt lehetőség. A szervezők uzsonnára rétessel és pogácsával kínálták a családokat.

A rendezvény ideje alatt örömmel hallgattuk Czakó Attila és Bartók Szilárd dalait, akik élőzenével szórakoztatták a népes számú közönséget. Majd az eredményhirdetések előtt rögtönzött koncertet adtak a családok nagy örömére.

A rajzverseny és a családi vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjak átadására a Szent Erzsébet Ház udvarán került sor.

Majd ugyanitt Sás Károly Papírsárkány meséi című verses zenés, interaktív előadása során a közönség aktív részesévé vált a játéknak. Együtt verseltek, báboztak, énekeltek és táncoltak a gyerekek az előadóval. Vidám, szórakoztató műsort láthattunk, amely nagyon tetszett a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt.
Kellemes muzsika, vidám gyermekzsivaj, móka és kacagás jellemezte a gyermeknapi rendezvényt egészen az estébe nyúlóan.

A Kölyökbuli sikeres lebonyolításában részt vettek A Művelődés Háza és Könyvtára intézményegységeinek dolgozói és segítői. Külön köszönetet mondunk az EKE Comenius Campusa óvodapedagógus, tanító és kisgyermeknevelő szakos hallgatóinak valamint a HÖK részéről Czakó Attila és Bartók Szilárd hallgatóknak a szervezésben és lebonyolításban való segítő munkájáért!
Köszönjük a Téglásné Pásztor Mónikának az arcfestésben, Pataki Kati néninek a csillámtetoválásban, a Búzavirág Alapítvány munkatársainak és a Foltos Pille Körnek a kézműves tevékenységekben végzett segítő munkáját.

Az Aszfaltrajzverseny díjazottjai:
I. díj – Hópelyhek (Hudák Dorka és Flóra)
I.díj – Supergirls (Sasvári Kíra és anyukája)
II. díj – Pillangó (Beke Tünde és apukája)
III. díj – Apa és lánya (Végső Miklós és Tünde)
III. díj – Csak csajok (Kassai Anna és Kinga)

Különdíjasok
Szivárvány (Bódi hanna és Timkó Jázmin)
Katica (Jeszenszki Lili és Péter)
Unikornisok (Kovács Dorina és Luca)
Jók (Bartkó Blanka és Téglás Kristóf)
Csiszár Tímea

A Családi Vetélkedő díjazottjai:
I. díj – Iván család
II. díj – Erik csapata
III. díj – Hópelyhek (Hudák család)
IV. díj – Győztesek (Csiszár család)
V. díj – Supergirl csapat

A díjazott családok és csapatok nyereménye ajándékkosár, ajándékcsomag és családi mozibelépő volt.
Mindenkinek gratulálunk!

A Művelődés Háza és Könyvtára nevében, Noszályné Bodnár Ágnes beszámolója.

Feltöltő

Fel