Tájékoztatás vasúti felsővezeték-hálózat feszültség alá helyezéséről

A Kivitelezést végző M-S Konzorcium tájékoztatása alapján értesítem a lakosságot, hogy a Mezőzombor- Sátoraljaújhely vasútvonalon jelenleg folyó NIF Zrt. beruházás keretében, a nagyvasúti villamos felsővezeték kivitelezési munkái a befejezéséhez közelednek.

A megépült felsővezeték hálózat feszültség alá helyezése 2019. május 21.-én 08:00 órakor megtörténik.

A feszültség alá helyezést követően a szakemberek méréseket és vizsgálatokat végeznek a felsővezetéken, majd a mérés eredményei alapján meghatározásra kerül a villamos üzem felvételének pontos időpontja.

A fent jelzett időponttól kezdődően a nyílt pályavonalon és az állomásokon lévő felsővezetéki áramköröket, táp- és megkerülő vezetékeket, transzformátorokat és kapcsolódó berendezéseket folyamatosan feszültség alatt állónak kell tekinteni!

Magyarországon a vasúti villamos felsővezeték villamos-energia ellátása 25 000 V, 50 Hz-es feszültséggel történik. Egy ilyen nagyfeszültségű berendezés megközelítése vagy megérintése az esetek többségében azonnali halált, de legalábbis életveszélyes sérülést, maradandó károsodást okoz, ezért a feszültség alatt álló villamos berendezések közvetlen vagy bármely tárggyal való megérintése, illetve kettő méteren belüli megközelítése életveszélyes, ezért SZIGORÚAN TILOS!

Aros János

polgármester

Feltöltő

Fel