Idén is több kilométernyi út felújítása várható a városban

Évente 5-6 önkormányzat által kezelt útszakasz felújítását tudjuk megvalósítani a városban, a munkákat idén is folytatjuk – mondta Aros János.

Sárospatak polgármestere a részletekről közölte, jelenleg a Szabó József utca felújítása van folyamatban, itt tavaly a Zempléni Vízmű Kft. segítségével már az ivóvíz nyomóvezeték cseréje megtörtént, most a szegélykövek igazítása zajlik és rövidesen új aszfaltréteggel lesz ellátva ez a terület is.

A 2018-ben kezdődött szennyvízberuházás több városi utat is érint, egyelőre ideiglenesen vannak a szakaszok helyreállítva, illetve vannak részek ahol még jelenleg is zajlik a kivitelezés. Arra törekedünk, hogy minden a beruházás által érintett szakaszt újra tudjunk aszfaltozni. A Zrínyi utca esetében is ez fog történni, remélhetőleg még idén nyáron.

Szintén a szennyvíz beruházás miatt halasztottuk el a Wesselényi utca felújítását. Mint ismert a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásban újul meg a Sárospatakon áthaladó útvonal. Tavaly az Erdélyi utcától a Vajdácskáig tartó szakasz készült el, ekkor még nem fejeződött be a Wesselényin zajló szennyvízvezeték cseréje, így az ottani aszfaltozást elhalasztottuk. Idén tavaszra már tömörödött annyit a terület, hogy neki lehetett kezdeni a munkálatoknak, ez a kivitelezés még legalább másfél hónapig tart majd. Addig is minden arra közlekedőtől türelmet kérünk – tette hozzá Aros János.

A nyáron a fürdő hátsó bejáratához vezető Herceg Ferenc utca is megújul. Itt egy teljesen új utat kell építenünk, hiszen köztudott hogy ennek az utcának nincs alapja. Nem csak új út épül, mellette kerékpáros sávot is kialakítunk – mondta Aros János hozzátéve, hogy a Tengerszemre vezető egyre nagyobb forgalmat bonyolító útszakaszt is modernizálják a nyár során.

Természetesen az utak, járdák állapota mindenkit érint, önkormányzatunk saját forrásból és állami támogatásokból igyekszik évente legalább 5-6 szakaszt felújítani, ezzel biztosítva a komfortosabb közlekedés lehetőségét – közölte Aros János.

Feltöltő

Fel