Prof. Dr. Pukánszky Béla előadása a Campuson

Az MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub programsorozatában Prof. Dr. Pukánszky Béla DSc, egyetemi tanár (Eszterházy Károly Egyetem, Neveléstudományi Doktori Iskola) tartott előadást előadása a Sárospataki Comenius Campuson 2019. április 27-én.

Prof. Dr. Pukánszky Béla „Gyógypedagógia-történet és/vagy fogyatékosságtörténet -Egy diszciplináris paradigmaváltás okai és következményei” című előadásában a pedagógiatörténet-írás kialakulása és intézményesülése mellett felhívta a figyelmet a magyar pedagógiatörténet-írás kezdeteire illetve a pedagógiatörténeti kutatások újabb metódusaira. Ezt követően bemutatta a tradicionális-klasszikus gyógypedagógiatörténet-írás néhány (újabb) példáját. Kiemelte a klasszikus gyógypedagógiatörténet funkcióját, illetve különbséget tett a gyógypedagógia és fogyatékosságtudomány között. Előadása végén felhívta a figyelmet a hazai fogyatékosságtudományi kutatások hozadékaira is.

Az előadó engedélyével prezentációja a Campus állandó rovatában tanulmányozható (hamarosan a filmfelvétel is ugyanezen a felületen lesz elérhető): LINK

Fotó: Sasi Gábor

Feltöltő

Fel