A Huncutka Bábszínházban járt a baba-mama klub

A Művelődés Háza és Könyvtára baba-mama klubja csütörtök délelőtt tartotta áprilisi összejövetelét. Babaszínházba invitáltuk az anyukákat babájukkal. A Huncutka Bábszínházba voltunk hivatalosak, ahol Mátyásné Füzi Csilla és Mátyás György már vártak bennünket. Már maga a környezet is magával ragadó volt a babák számára. A színek, a fények, a sok figura elvarázsolta őket és a felnőtteket is. Rövid bevezető beszélgetés után kezdődött is az előadás. Az Öcsike és nővérke című asztali bábjátékot tekinthettük meg.

A piciknek való színház nem gügyögést, lebutított gyerekszínházat jelent, hanem olyan elemek és motívumok használatát, melyekre a kicsik sokkal fogékonyabbak, melyek sokkal inkább lenyűgözik őket. A legősibb formák, ritmusok, mondókák és dallamok bukkannak fel a darabokban. A bábok között a kisfiú, kislány, kutya, nap, házikó valamint azok a gyerekdalok jelennek meg, melyek nagy része otthonról ismerősen csenghet a gyerekek számára.

A bábelőadást a kicsik és felnőttek is érdeklődéssel figyelték. A babák néha csendben, néha hangot adva érzelmeiknek, véleményüknek, néha táncolva, mozogva nézték végig a mesét. Az előadás után Csilla és Gyuri a sok-sok bábot és játékot testközelben is megmutatta a babáknak, akik azokat hol csodálkozva, hol kicsit félve de nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal fedezték fel.

A látottak alapján a babáknak óriási élményt jelent a színház, és – ami szintén nagyon fontos -, a szülők, nagyszülők is sok örömet lelhetnek abban, ahogy a gyerekek reakcióját figyelik. Hiszen a színház rítus ünnep: az együttlét örömének és az odaadó figyelemnek az ünnepe, ahol a családtagok együtt élnek át valamit, aminek semmi köze a hétköznapokhoz.

Nagyon jól éreztük magunkat, sok élményt szereztünk a délelőtt során. Köszönjük a Huncutka Bábszínház bábművészeinek, hogy átélhettük ezt a csodát a mai napon!

Noszályné Bodnár Ágnes beszámolója

Feltöltő

Fel