Teltház az MNM Rákóczi Múzeumának húsvéti játszóházában

2019 április 21-én, húsvétvasárnap a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma húsvéti játszóházzal várta az idelátogatókat, akiket a hungarikumnak számító hangszer, a tárogató dallamaival fogadtunk.

Idén, mivel különösen szép időnk volt, két helyszínnel is tudtunk készülni a kalandra vágyóknak. A már megszokott Reneszánsz konyha mellett első alkalommal lehetőségünk adódott, hogy külső helyszínnel is kibővítsük a családok rendelkezésére álló teret. Nagy sikernek örvendett a szabadtéri sárkánytojás keresés, illetve egyéb kinti húsvéti témájú ügyességi játékok, amelyekért a gyerekek ízletes csokitojást nyerhettek.

Az izgalmas, kimerítő játék után jól eső tea és keksz várta a pihenni és kézműveskedni vágyókat. A Reneszánsz konyhát már 10 órától teltház jellemezte, mely a rendezvény végéig, 14 óráig megmaradt. Igaz, a kitartó díszítők nagy hada csak három órakor köszönt el. A program hagyományosan tojásfestés/díszítés, üvegfestés/díszítés volt millió színes, mintás, csipkés szalaggal, flitterekkel, gyöngyökkel, strasszokkal, csillámos papírokkal a sok színű festékek mellett.

A tavalyi játszóház kimagasló létszámát nagy örömünkre sikerült túlszárnyalni, amit feltehetőleg a gyönyörű időjárásnak, a külső plusz helyszínnek és az alapanyagokban gazdag játszóháznak is köszönhetünk. A családok elégedetten távoztak, mert a múzeumlátogatás a játszóházzal kiegészülve egy egész napos programot nyújtott. Reméljük, hogy jövőre is találkozunk!

Szabó Eszter és Bodnár Edina

Feltöltő

Fel