Szalonna és Bandája koncert volt az Újbástyában

A Művelődés Háza és Könyvtára regionális népzenei koncertsorozatát márciusban Berecz András estjével nyitotta, s április 15-én a sorozat Szalonna és Bandája koncerttel folytatódott.

Zsúfolásig megtelt hat órára az Újbástya konferenciaterme, sok zeneszerető, ismerős és zenész volt kíváncsi az előadásra. Pál István Szalonna, zenésztársaival és vendégével – édesapjával, Pál Lajossal- egyrészt fület gyönyörködtető zenekari hangzást, tartalmas népzenei összeállításokat hozott ezen az estén, másrészt humorával, közvetlenségével kiváló hangulatot teremtett. A közönség soraiban a sárospatakiak mellett többek között Nagykállóból, Nyíregyházáról, Erdőbényéről, Bodrogolasziból, Cigándról, Vámosújfaluból, Sátoraljaújhelyből, Mikóházáról érkezett vendégek is voltak, így igazolva látják a szervezők azt a célt, hogy a kiváló népzenei előadók itteni koncertjei a városunk lakossága mellett a régióban élők számára is tartalmas szórakozást nyújtanak.

A sorozat következő fellépője az Újbástyában május 14-én a Zagyva Banda lesz, a „Fölszállott a Pávában” megismert Fundák-Kasza Lili énekessel.

Szalonna és bandája koncertet, valamint a teljes Regionális népzenei koncertsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja.

Feltöltő

Fel