Költészet napja

Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük A Költészet Napját. Ezen a napon irodalmi előadásokkal, könyvbemutatókkal, szavalóversenyekkel tisztelgünk a magyar líra előtt. Intézményünk rendhagyó irodalmi műsorral készült a jeles napra.
A műsor összeállítása során – II. Rákóczi Ferenc Emlékév tiszteletére – a fejedelemről íródott műveket helyeztük előtérbe.

Rákóczi korabeli fegyvertánc nyitotta meg a műsort, a Bodrog Néptánc Együttes előadásában. Bálint Béla a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója tárogatóval kísérte a táncosok produkcióját. Majd versek és prózai részletek hangzottak el, melyek a fejedelemről és a kuruc korról íródtak az évszázadok során.

Közreműködtek: Darmos István, Dékány Csanád, Bódi Ádám, Rák Zoltán, Bálint Béla, Földes Kincső, Vágó Liliána, Pató Ivánné, Hollósi Stefánia, Bodnár Mónika, Darmos Alíz, Hornyák Sebestyén, Spisák Krisztián
Hálásan köszönjük a városban működő oktatási intézményeknek, civil szervezeteknek, hogy elfogadták felkérésünket és részt vettek A Költészet Napja alkalmából rendezett irodalmi teadélutánon.

Feltöltő

Fel