Húsvéti készülődés az óvodában

A Carolina Óvoda és Bölcsőde gyermekei körében nagy a készülődés a közelgő Húsvéti ünnepekre. A locsolóverset már hetek óta tanulgatják a fiúk, a lányok pedig készülnek a piros tojásokkal – nyilatkozta Lendvainé Szendrei Ágnes intézményvezető.

Az ünnep jegyében zajlott a „Húsvéti Játszóház és Bazár” rendezvényünk is, április 13-án, szombaton. Ez a programunk az EFOP 3.9.2 Humánkapacitások fejlesztése térségi szemléletben c. pályázat támogatásában részesült.

Az érkező vendégeket – akik között voltak leendő, jelenlegi és volt óvodásaink, bölcsődéseink is – a bejáratnál egy gyönyörűen feldíszített TOJÁSFA fogadta. A fán díszes tojások kerültek elhelyezésre, alatta pedig ott ült egy aranyos „nyuszi család”. Mindenki megcsodálta őket.
A délután programjában a tojásfestés (berzselés, mint különleges technika) szerepelt, tojástartók készítése színes papírokból. Volt bazár is, ahol húsvéti ünnepi díszeket lehetett beszerezni. Nagyon esztétikus és igényes volt a választék. A délután fénypontja az óvodapedagógusok meseelőadása volt, a „Húsvéti tojás” címmel. A nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is elő kellett adniuk a mesét. A hangulatot tovább fokoztuk, következett a grátisz, a „TOJÁSKERESÉS” az óvoda udvarán. A fák, bokrok, játékok alá csokitojásokat rejtettünk el. A gyerekek egyszerre indultak neki a keresésnek. A szülők szurkoltak nekik. Szinte minden gyermek talált, nem is egyet, többet is. Nagyon jó hangulatú és izgalmas volt a játék.

Mi örültünk a nagy érdeklődésnek, annak hogy rendezvényünkre ilyen sokan eljöttek, és szemmel láthatóan jól érezték magukat. Az alábbi sorokkal kívánunk Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindannyiuknak:

„Tapsifüles nyuszikának, nagyon sok a dolga,
Piros tojást, hímes tojást szerte széjjel hordja.
Hordjad, hordjad, kis nyuszikám, kéket is, tarkát is,
Nekem is van egy kosaram, bele fér még száz is!”

Az óvoda beszámolója

Feltöltő

Fel