Pályázati forrásból kapott informatikai eszközöket a Carolina Óvoda és Bölcsőde

Sárospatak Város Önkormányzatának EFOP-3.9.2-16-2017-00030 számú, „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben” című projektje keretében informatikai eszközöket kapott a Carolina Óvoda és Bölcsőde.

Aros János polgármester használatra átadott az intézmény részére 12 db laptopot, 1 db digitális fényképezőgépet, 2 db mini notebookot valamint 1 db interaktív táblát a hozzá tartozó kiegészítőkkel.

A beszerzett eszközökkel egyszerűbbé válik az óvodapedagógusok felkészülése, az adminisztratív teendők ellátása. Az oktatásban már régóta jelen lévő interaktív táblával színesebbé és látványosabbá tehetők az óvodai foglalkozások, az eszköz óvodai csoportszobában történő alkalmazása lehetővé teszi a kifejezetten óvodás korú gyermekeknek kifejlesztett fejlesztő játékok használatát a mindennapi óvodai nevelésben.

Az átadáskor a város polgármestere azt mondta, a felnövekvő generáció fejlődésének támogatása elsődleges számukra. Aros János hangsúlyozta, megújult, modern és szép épületben, felkészült nevelők foglalkoznak az óvodásokkal. Az eddig is kimagasló szakmai munka újításaként az informatikai eszközök hasznára válnak az intézménynek.

Megoszlanak a vélemények, hogy mennyire szükséges a gyermekek digitális tudásának fejlesztése, egy azonban biztos, a kor halad és az infokommunikációs eszközök egyre inkább a mindennapok részévé válnak – mondta az óvoda vezetője, aki szerint gyermekeik két éve már egyetemi bemutató előadáson megismerkedtek hasonló eszközökkel és miután az óvónők is jó tapasztalatokkal voltak, úgy érzik, lesz létjogosultsága a beszerzésnek. Lendvainé Szendrei Ágnes intézményvezető szerint az új eszközöket csoportos foglalkozásokon, közös óvoda eseményeken is használni tudják majd. A céljuk, hogy az eszközök alapszintű használatának ismeretét adják át és mivel szabályozott keretek között történnek majd a foglalkozások, azt is szeretnék elérni, hogy a gyermekek azt is érezzék, nem órákat kell tölteni az eszközök „magányában”.

A tudatos használatra is megfelelő gyakorlati tudást akarnak átadni a gyermekek számára. Az intézményvezető azt is elmondta, hogy a projekt segítségével a környéken is egyedülálló fejlesztésben részesültek, hiszen óvodai szintén ritkán adódik lehetőség infokommunikációs tudás fejlesztésére.

A Széchenyi 2020 Programból finanszírozott projekt elszámolható összköltsége 499.839.028 Ft. A Carolina Óvoda és Bölcsőde számára beszerzett IT-eszközök értéke bruttó 2.856.772 Ft.

Feltöltő

Fel