Pataki fiatalember kezdeményezésére támogattak egy súlyos beteg kisgyermeket

Sárospatak ismét összefogott egy igazán nemes cél érdekében, alig két-három hét alatt rengeteg segítség érkezett egy beteg gyermek támogatására.

Mérei Máté, egy internetes játék használata során hosszú ideje összebarátkozott egy Nyírkarászon élő fiatalemberrel, Vida Danival. A játék közbeni beszélgetések alkalmával az is elhangzott, hogy Dani testvére oxigénhiányos állapotban született, gyógykezelése napi szintű és a család időnként kisebb adag műanyag kupakot szokott leadni, hogy az abból származó bevételből finanszírozzák a gyógykezelését Ábelnek.

Megismerve a család körülményeit az első gondolatom az volt, hogy Ábel állapotának javulását valahogy segítenem kell

mondta lapunknak Mérei Máté. Felvettem a kapcsolatot Aros János polgármesterrel, aki első szóra igent mondott és kupakgyűjtésbe kezdtünk, ma meg itt vagyunk egy kisbusznyi kupakkal. Ez forintosítva is sokat jelent a családnak.

Három héttel ezelőtt szokatlan kéréssel fordult hozzám egy sárospataki fiatalember, Mérei Máté – mondta a polgármester. Egyik barátjának a testvére, Vida Ábel oxigénhiányos állapotban született, segítségre van szüksége, és kupakokat szeretne gyűjteni neki. Meglepett a fiatalember önzetlensége és a város intézményeivel közösen gyűjtésbe kezdtünk. Rövid idő alatt 20 zsák kupak gyűlt össze, ami február 19-én át is adtunk a családnak – mondta Aros János.

Ábel édesanyja nagy örömmel fogadta a pataki kupak csomagot és polgármester által vitt ajándékcsomagot. Vida Dani a család nevében kifejezte köszönetét és azt is elmondta, hogy az 1500 kg kupakért cserébe nagyjából 70.000 Ft-ot kapnak, ami komoly segítség a gyógykezelések költségének fedezésére.

A város, Mérei Máté kezdeményezését tovább folytatja, így aki tud, az a Polgármesteri Hivatalban és a Rendelő Intézetben adhatja le a kis Vida Ábel gyógykezelésének támogatását szolgáló kupakokat.

Feltöltő

Fel