Bérlakásokról is döntöttek az Egészségügyi és Szociális bizottság ülésén

Vendéget is fogadtunk bizottsági ülésünkön – mondta Oláh József, elnök, hiszen beszámolót hallgattunk meg a sátoraljaújhelyi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője 2018. évi munkájáról.

Aradi Albertné intézményvezető elmondta, hogy feladatellátásuk Sátoraljaújhely és Sárospatak járások területére terjed ki, intézményükben 25 fő befogadására képesek. Sárospatak Járás vonatkozásában elhangzott, hogy 33 hajléktalant tartanak nyilván, igaz számításukba azon személyek is beletartoznak, akik rendelkeznek saját ingatlannal, vagy szívességi használattal laknak valahol, de az ingatlan fenntartása már gondot okozna számukra. Az ellátottakat napi szinten felügyelik és gyakorlatilag minden ügyintézésben segítséget nyújtanak számukra. Elhangzott, hogy egy pályázati támogatásból 2018-ban négy fő pataki hajléktalannak segítették az élet újrakezdését bérlakás programmal. Vagyis a Szolgálat fizeti 10 hónapig a bérleti díjat az ingatlanra, ezzel segítve az érintetteket. A négy főből a 10 hónapot követően kettő stabilan fenntudta magát tartani, mai napig is használja a bérleményt. Ez nagy eredmény – tette hozzá Oláh József.

Zárt ülésen négy önkormányzati szociális bérlakásra beérkezett pályázatot bíráltak el, három esetben pozitívan, míg a negyedik esetben új pályázati felhívást tesznek közzé a Lavotta utcai ingatlannal kapcsolatban. Szintén zárt ülésen egy újabb Első lakáshoz jutó támogatást bíráltak el, ezzel segítve a fiatalok pataki letelepedését.

Feltöltő

Fel