Kultúrházak éjjel-nappal színes programokkal Sárospatakon is

Február 15. és 17. között, ismét egy teljes hétvégén át várják országszerte több száz kulturális központban, és művelődési házban az érdeklődőket változatos és értékes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat részeként.

A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. Az idei jelmondat: „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK”. Ezzel kívánják jelezni, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt – olvasható a kulturhazak.hu oldalon.

Az országos rendezvény múlt heti sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a sorozat főszervezője méltatta a közművelődésben dolgozó szakemberek munkáját, majd a programokról beszélve elmondta, hogy a hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánctalálkozók, farsangi programok mellett minden évben különleges programokkal is készülnek a kétnapos rendezvényre a kultúrházak.

Sárospatakon az alábbi programok várják az érdeklődőket:

Farsangi táncház a Szikes zenekarral, A Farkas Ferenc Művészeti Iskola tánctermében, kezdés: február 15. 16:00

„Menyasszony, vőlegény, de szép mind a kettő…”: esküvői meghívó kiállítás megnyitója az Újbástya Rendezvénycentrumban február 15. kezdés: 17:00

Karneváli könyvtári éjszaka a Zrínyi Ilona Városi Könyvtár szervezésében február 15. 18:00

„Melós nászút” az Újbástya Rendezvénycentrumban Világjárók klubja Rakovszky Zsófia vetítettképes előadásában február 16. 17:00

Bodrog bál: a Bodrog Néptáncegyüttes tagjaival és támogatóival február 16. 19:00

További programkínálat a Kultúrházak éjjel-nappal weboldalán olvashatók.

Feltöltő

Fel