Rezsicsökkentés: elkezdődött a tüzelőanyagok kiszállítása

Még 2018-ban döntött úgy a Kormány, hogy a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartás is részesülhet az egyszeri rezsicsökkentésből. Sárospatakon 517 jogosult háztartás kapja meg a támogatást a napokban.

A téli rezsicsökkentés részeként előzetesen önkormányzatunk felmérte az érintett háztartások számát, valamint azt, hogy milyen tüzelőre van szükségük, a végleges összesítés alapján 517 pataki háztartás jogosult erre a támogatásra – közölte Sárospatak jegyzője. Dr. Vitányi Eszter az előzményekről elmondta még, Sárospatak Város Önkormányzata határidőben benyújtotta a téli rezsicsökkentés igénylő adatlapját a Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságához. A Belügyminisztérium, mint Támogató a benyújtott adatszolgáltatás alapján a Kormány döntésének megfelelően, Sárospatak Város Önkormányzatát 6.204.000 Ft támogatásban részesítette.

Az igénylő adatlapban szereplő valamennyi, azaz 517 darab háztartás, háztartásonként 12.000 Forint összegű, természetbeni támogatásban részesíthető – közölte a jegyző.

Az 517 db sárospataki háztartás tüzelőanyag típus szerinti megoszlása:
– szenet igénylő háztartások száma: 28
– tűzifát igénylő háztartások száma: 309
– propán-bután palackos gázt igénylő háztartások száma: 59
– brikett-et/pellet-et igénylő háztartások száma: 121

Az önkormányzat beszerzési szabályzatának megfelelően ajánlatkérési eljárást folytatott le, melynek eredményeként Megállapodást kötött a tüzelőanyagok biztosítására.

A támogatásban részesülők postai úton történő kiértesítése megtörtént, egyben elkezdődött a tüzelőanyagok lakcímre történő kiszállítása. A legfontosabb továbbá a határidő kérdése, hiszen még tart a tél, ezért elmondható, hogy a szenet, tűzifát vagy brikett/pellet-et igénylők esetében a kiszállítás legkésőbb 2019. március 31. napjáig megtörténik, míg a propán-bután palackos gázt igénylők esetében a kiszállítás legkésőbb 2019. szeptember 30. napjáig megtörténik – emelte ki Dr. Vitányi Eszter.

A jegyző azt is hozzátette, a támogatásban részesülőket szállítási költség fizetése nem terheli.

Feltöltő

Fel