Vadászati idényét lezárva bált rendezett a Zempléni Hubertus Vadásztársaság

Vadászati idényét lezárva bált rendezett a Zempléni Hubertus Vadásztársaság. A helyszín ez alkalommal is a Bodrog Hotel volt, ahol 177 vendég szórakozhatott az este során. Az elmúlt év több változást is hozott a Vadásztársaság életében, a legfőbb információkról az új elnök, Fazekas László számolt be lapunknak.

2018 április elején tartottunk tisztújítást, melynek eredményeként egy teljesen új vezetőség kezdte el a munkát a Vadásztársaság életében. – mondta Fazekas László elnök. A vadászmester Matisz Norbert, a gazdasági vezető Léka Zsuzsanna, a természetvédelmi felelős Koronky Levente lett és Dr. Olajos István Attila a titkár feladatait látja el. Az új vezetőség disznóhajtásokat már nem tervez, az egyéni vadászatokra helyezik a hangsúlyt, a taglétszám nem változott, továbbra is negyven fő; a vadászterület körülbelül 3.000 hektár.

Közösségi programokból sem volt hiány a mögöttünk álló évben, részt vettünk a Vadételfőző versenyen, voltunk Putnokon, az Országos Vadásznapokon a legnagyobb rendezvényünk pedig a nyáron volt – mondta Fazekas László. A Hubertus Vadásztársaság 1967-ben alakult és ’68-tól ténykedik, ezért 2018-ban az ötvenedik születésnapot ünnepelhettük. A tagság, barátok, segítőink, szakirányítók családtagjaikkal közösen – közel 200 fő – Hercegkúton vehettek részt egy emlékezetes napon.

A bál alkalmával mindig kicsit értékeljük a mögöttünk álló vadászati idényt, ami esetünkben sikeres volt, teljesítettük a tervet, négy érmes elejtésünk is volt, 9,3 kg-os gímszarvas bika volt a legnagyobb, ez bronzérmes lett, volt egy ezüstérmes vaddisznónk és két bronzérmes őz trófea lett az év eredménye – összegzett Fazekas László.

A város számára fontos a társaság jelenléte, hiszen nem csak a tagok és a vadászterület patakiak, hanem a gondolkodásuk is, hiszen Szent Erzsébet városához hűen nem csak a saját a vadászattal kapcsolatos feladataikra koncentrálnak, hanem tesznek is a városunkért, elég, ha csak az ételosztásokra gondolunk – mondta Aros János polgármester.

A bál résztvevőit Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő is köszöntötte.

Az este a tagsági évfordulójukban jubileumhoz érkezők köszöntésével, táncos mulatsággal és tombolahúzással is megörvendeztette a résztvevőket.

Feltöltő

Fel