Költségvetésről is egyeztettek a Humán bizottság ülésén

A Humán bizottság idei első ülésén is a legfontosabb napirend a város éves költségvetése volt. Szvitankó Tamás a bizottság elnöke elmondta, hogy két olyan intézmény van, amely a Humán bizottság hatáskörébe tartozik.

A Carolina Óvoda és Bölcsőde éves költségvetését ez alkalommal is jónak tartja a bizottság, az ott zajló magas színvonalú szakmai munka ellátása továbbra is biztosított.

A Művelődés Háza és Könyvtára már tavaly kiköltözött a Makovecz Imre tervezte épületéből, hiszen annak felújítása idén elkezdődik. Jelenleg három helyszínen látják el feladatukat. A bizottsági ülésen jelen lévő Csatlósné Komáromi Katalin tájékoztatás alapján a bizottság elnöke azt mondta, hogy a Ház éves költségvetése a korábbi évekével azonos mértékű, néhány területen viszont kevesebb bevételre számítanak. Ismert, hogy a mozi kevesebb létszám befogadására alkalmas jelenleg és mivel nagy színházi előadások megrendezésére a hely hiánya miatt nincs lehetőség, ezért a színházjegyekből és bérletekből származó bevétellel nem tudnak számolni – mondta Szvitankó Tamás.

Kérelem érkezett az önkormányzathoz egy bábjáték produkció megvalósítására, Szentirmai Lászlótól. A Humán bizottság 150.000 forintos támogatást javasol, valamint tájékoztatni fogja a szervezőt arról milyen pályázati lehetőségek tudják még segíteni a bábjáték megvalósítását.

Napirenden volt a Zemplén Televízió 2019-es üzleti terve, melyet végül levett a napirendek közül a bizottság, mert a televízió ügyvezetője nem jelent meg az ülésen, így a felmerülő kérdések megválaszolatlanok maradtak. A Humán bizottság elnöke hozzátette, a városi költségvetésben szerepel a médiaszolgáltatás, de ez nem a Zemplén Televízió finanszírozását, támogatását jelenti.

Feltöltő

Fel