Költségvetésről és közmunkáról egyeztettek az Egészségügyi és Szociális bizottság ülésén

Az Egészségügyi és Szociális bizottság is kiemelten tárgyalta a város éves költségvetését, részletezve a bizottság alá tartozó intézmények lehetőségeit.

Oláh József elnök azt mondta, a közel 4,5 milliárdos költségvetés részeként az Egészségügyi és Szociális bizottság hatáskörébe tartozó a lakosság számára nyújtható támogatások /lakásfenntartási vagy települési támogatás/ mértéke idén sem csökken, hiszen a céljuk, hogy az adott nehezebb élethelyzetbe kerülő személyeket, családokat segíteni tudják.

Az intézményeknél természetesen idén magasabb kiadásokkal kell számolni, hiszen a garantált bérminimum változott, ezért a dolgozók bérei ehhez az államilag meghatározott mértékhez igazodnak.

Oláh József arról is beszélt, hogy a város idén is folytatja a Start munkaprogramot, 80 fő foglalkoztatását tervezik 110 millió forint körüli költségvetéssel, melyből a városnak egy minimális 2,3 millió forintos önerőt kell biztosítania. A Start munkaprogramban évekkel ezelőtt még több mint 300 fő vett részt, mára ez a létszáma kevesebb mint a harmada – jegyezte meg az elnök, hozzátéve, hogy a korábbi startos munkavállalók kétharmada ma már az elsődleges munkaerőpiacon dolgozik.

Feltöltő

Fel