A költségvetés volt a fő napirend a Pénzügyi és Gazdasági bizottság ülésén

A 2019-es év első képviselő-testületi ülésére készülve tartották meg a Pénzügyi és Gazdasági bizottság ülését.

A legfontosabb napirendünk a város éves költségvetése volt – mondta Hajdu Imre, elnök. Látni kell, hogy mind az önkormányzat mind pedig az önkormányzat által fenntartott intézmények, gazdasági társaság évek óta feszes gazdálkodási fegyelmet tartanak, ezért stabilan tudunk tervezni. Köszönet az intézmények cégek vezetőinek és alkalmazottainak, hogy minden körülményt figyelembe véve közösen segítik a város sikeres működését.

Intézményeink, cégeink az alábbiak: Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal, Carolina Óvoda és Bölcsőde, A Művelődés Háza és Könyvtára, Gondozási Központ , Kommunális Szervezet, Rendelőintézet. Az éves működéshez természetesen állami normatívát is kapunk, azonban még így is közel 400 millió forint kiegészítésre van szükség.

A fő számokról pedig elmondható, hogy a bizottság javasolja a költségvetés elfogadását 4.461.587.749 Ft költségvetési egyenleggel, ezzel megegyező finanszírozási egyenleggel. Az elnök kiemelte, a számok azt jelentik, hogy Sárospataknak idén sem kell egyetlen forint hiánnyal sem számolnia, költségvetése a várható bevételek és kiadások alakulásával stabilan tartható – hangsúlyozta Hajdu Imre.

Feltöltő

Fel