Sok látogató, jó hangulat a nyílt napon

Nyílt napot tartott a Sárospataki Comenius Campus 2019. január 24-én 9.00 órától. Rendhagyó módon a Campus Hallgatói Önkormányzata (CC HÖK) szervezte meg és bonyolította le a rendezvényt.

Az érdeklődő vendégeket Dr. Toma Kornélia intézetigazgató köszöntötte. Bartók Szilárd, a Campus Hallgatói Önkormányzatának elnöke mutatta be az Egyetem képzési kínálatát, az ösztöndíjrendszert, a kollégiumi lehetőségeket. Hallgatótársai a sárospataki helyszínen elérhető felsőoktatási szakképzéseket és alapképzéseket ajánlották a vendégek figyelmébe. Váradi István a tanító, Tősér Sára az óvodapedagógus, Szalmás Alíz a csecsemő- és kisgyermek nevelő, a gyógypedagógus szakokról, Vaszily István a szőlész-borász mérnök felsőoktatási szakképzésről és szakról, valamint a turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésról, Bajusz Bence a programozó informatikus felsőoktatási szakképzésről és alapszakról beszélt.

A bemutató után a Campus földszinti kerengőjében elhelyezett pultok mögött várták a hallgatók az érdeklődőket, akiknek információs szóróanyagokat, egyetemi ajándéktárgyakat nyújtottak át, és teával kínálták őket. A Campus rendezvényeiről és a hallgatói életről készült fotók vetítése és zene lejátszása tette még hangulatosabbá a rendezvényt. Aki megosztotta a HÖK Facebook oldalát, ajándéktárgyat nyerhetett, pl. egyetemi logóval és felirattal ellátott kulcstartót, bögrét, tornazsákot, noteszfüzetet, tollat, hűtőmágnest, kitűzőt.

Thúry Gáborné és Mokri Máté, a Tanulmányi Hivatal munkatársai a felvételivel kapcsolatos technikai és más hasznos információkkal segítették a tájékozódni érkező fiatalokat.

A Campus oktatói közül Dr. Bednarik László, Bobkóné Hajas Éva, Perlaki Attila, Dr. Stóka György, Dr. Toma Kornélia válaszolt az érdeklődők személyes kérdéseire.

A hallgatók kíséretében az érdeklődők bejárhatták és megtekinthették a Campus területén található épületeket is.

Sárospatak, 2019. 01. 25.

Hír: Dr. Toma Kornélia
Fotó: Sasi Gábor

Feltöltő

Fel