Kép-tárogató, családi délután a Képtárban

Az elmúlt év őszen indult útjára az az Európai Unió által támogatott program (A Sárospataki Képtár a vizuális és a virtuális kultúra fejlesztéséért – múzeumi és informatikai foglalkozások köznevelés eredményességéért EFOP 3.3.2-16-2016-00194) amelyben 13 iskola közel 300 diákja vehet részt. A különböző foglalkozások során a képzőművészettel és a digitális képalkotással ismerkednek

A programban részvevő gyerekek általában külön-külön csoportokban dolgoznak. Most azonban a Képtár, egy családi délután keretében lehetőséget adott arra. hogy mindannyian együtt tanulhassanak, szórakozhassanak. A január 12-én délután lebonyolított programban volt mód nyomatok készítésre, és mandala színezésre. A gyerekek kipróbálhatták a fényfestést és a és rajzzal programozhattak pici robotokat. A digitális képalkotással foglalkozó gyermekek munkáiból kis kiállítás készült. Igazi mozi körülmények között tekinthették azokat a pici kis animációs filmeket amelyeket az iskolai szakkörök során készítettek. A Képtár kiállításait igazi kincskereső játékkal ismerhették meg az erre kíváncsiak.

A tartalmas délután egy ingyenes filmvetítés zárta le a kora esti órában. A szép számú érdeklődő a Mirai, lánya jövőből című, nem rég bemutatott, japán rajzfilmet tekinthette meg.

Bordás István beszámolója

 

Feltöltő

Fel