Rászorulók ebédeltetése a piactéren

Sárospatakon közel tíz éve már, hogy különböző szervezetek segítséget nyújtanak a rászorulóknak a téli időszakban kiemelten az étkeztetésüket szem előtt tartva. Kezdetekben a Sárospataki Polgárőr Egyesület egyedüliként biztosított meleg étkezést a városban élő nehezebb sorsúaknak, aztán évről-évre egyre többen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A történelmi egyházak szintén kiveszik a részüket a nemes feladatból. Két-három évvel ezelőtt a Sárospataki Református Egyházközség Missziói Bizottságának egyik tagja – Kövér Zsolt – vetette föl a bizottság ülésén, hogy lehetőségeik szerint fel kellene vállalniuk a városban élő rászorulók és hajléktalanok sorsát oly módon, hogy a téli hónapokban meleg ételt juttathatnának nekik. Az Egyházközség, később külön a Presbitérium, majd a Missziói Bizottság, a Sárospataki Református Egyházért Alapítvány és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ajánlott fel egy-egy ebédet, amit szombatonként délben a piactéren osztottak ki.

Voltak a gyülekezethez tartozó magánszemélyek is, akik felajánlottak egy-egy ebédet, mások az ebédhez szükséges alapanyagokat, megint mások kenyeret, süteményt. Ki-ki lehetőségeihez mérten – közölte szerkesztőségünkkel a Presbitérium.

 

Feltöltő

Fel