Ételt osztottak a polgárőrök

Az utóbbi öt-hat évben rendszeressé vált Sárospatakon, hogy a téli időszakban ételosztás történik a rászorulók javára. Idén minden eddiginél többen vállaltak szerepet embertársaik segítésében.

Most szombaton a Sárospataki Polgárőr Egyesület tagjai főztek jó szívvel gulyáslevest. Klima János parancsnok elmondta, körülbelül 100 fő számára tudnak ételt biztosítani, többen ételest is hoztak magukkal, így egy csepp gulyásleves sem lett felesleg.

Alapvetően minden hozzávalót a polgárőrök biztosítanak, idén azonban a piacon árulók is segítséget nyújtottak, volt, aki burgonyát, füstölt húst vagy éppen almát adott a jótékonysági főzéshez.

Nagyon jó érzés tapasztalni, hogy Sárospatakon sok segíteni szándékozó közösség, intézmény, egyház vagy éppen magánszemély van – mondta Aros János. Az egyesület elnöke, a város polgármestere kiemelte, az idei év különösen sok tenni akaró embert mozgósított, hiszen több mint egy tucat alkalommal kapnak egy tál ételt a rászorulók. Köszönet illeti meg valamennyi embert, aki önkéntes munkájával segít a nehezebb sorsban élő embereken – mondta a polgármester.

December 15-én kezdődött az ételosztás a városban és egészen 2019. március 23.-ig számíthatnak a rászorulók meleg ételosztásra a pataki piacon.

Feltöltő

Fel