Karácsonyi néptáncgála a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében

December 17-én tartotta a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozata a hagyományos karácsonyi néptáncgáláját. Az idén új helyszínen, a Sárospataki Református Kollégium Wáberer Sportcsarnokában megtartott eseményre mintegy 350-en voltak kíváncsiak. Az új helyszín új feladatokat is jelentett az előkészítésben, hiszen ki kellett alakítani a küzdőtéren a “színpadot”, meg kellett oldani a hangosítást, díszletezést, és a gyermekeknek is ismerkedni kellett az impozáns épülettel. 

Ez a gálaműsor a tánctagozat karácsonyi ajándéka a szülőknek, kollégáknak, érdeklődőknek, így kívánva áldott, békés Karácsonyt. A téli ünnepkörhöz kapcsolódó kerettörténetbe ágyazták bele az alkotók a koreográfiákat, az 1-2. osztályosok mezőföldi táncát, a Pacurka Gyermektánccsoport hegyközi játékait és táncát, a Csiga Csoport kékcsei táncokból készült előadását, a Pitypang Gyermektánccsoport Kaleidoszkóp című koreográfiáját, valamint a Csimpolya Ifjúsági Tánccsoport magyarpalatkai táncokból összeállított műsorszámát. Ezt Bálint Béla igazgató úr karácsonyi köszöntője követte, majd valamennyi táncos gyermek és fiatal közreműködésével finálé zárta. A táncokat tanították, és a műsort készítették Darmos Éva, Kovács Borbála és Darmos István, a zenei kíséretet biztosította a kiváló Szikes Zenekar. A műsornak rendkívül jó visszhangja volt, ami tovább erősíti az iskola és a tánctagozat Sárospatak kulturális életében  betöltött szerepét.

A műsor készítői ezúton is köszönetet mondanak mindenkinek, aki a gála megvalósításában segítséget nyújtott: Donkó Józsefnek, a Sárospataki Tankerület vezetőjének és munkatársainak, Bálint Bélának, a Farkas Ferenc AMI igazgatójának és munkatársainak, Nagy-Baló Csabának, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma igazgatójának és munkatársainak, Csatlósné Komáromi Katalinnak, A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatójának, és munkatársainak, valamint a Szikes Zenekar tagjainak.

Feltöltő

Fel